Ataman spremio zamku za favorita

Real Madrid protiv Panatinaikosa u Berlinu - borba za titulu prvaka Evrope u košarci počinje u 20 časova

11130 pregleda 6 komentar(a)
Ergin Ataman juri treću titulu, prvu na klupi Panatinaikosa, Foto: Reuters
Ergin Ataman juri treću titulu, prvu na klupi Panatinaikosa, Foto: Reuters

Mnogi bi rekli da se večeras u Berlinu igra finale koje je moglo da se predvidi još sredinom regularnog dijela sezone u Evroligi. Real Madrid protiv Panatinaikosa, velikan protiv velikana - jedan juri 12, a drugi sedmu titulu prvaka Evrope, ali i prvu nakon 13 godina.

Željko Obradović je 2011. donio posljednji veliki trofej u Atinu, a dolazak Ergina Atamana je učinio da navijači ponovo vjeruju da mogu da pokore Stari kontinent. “Jedini” problem je što naspram sebe imaju dominantni Real koji je poražen samo sedam puta u ligaškom dijelu...

- Srećni smo što se poslije toliko vremena vratili u finale, ali ne želimo da se tu zaustavimo - rekao je Ataman.

PAO i Real su prilično rutinski stigli do finala. “Zeleni” su u polufinalu nadigrali Fenerbahče (73:57), dok je tim Ćusa Matea u reprizi prošlogodišnjeg finala savladao Olimpijakos 87:76.

- Ove sezone smo od Reala poraženi u Atini, ali smo ih savladali u Madridu. Taj trijumf nam je dao veliko samopouzdanje i imao je veliki uticaj na nastavak Evrolige - kazao je Ataman i zaključio:

- Više mi se dopada sistem u kojem bi se igrala finalna serija, na makar tri pobjede, ali u ovakvom kalendaru to nije moguće. Kako god, idemo na titulu, imamo 40 minuta da dođemo do nje - jasan je dvostruki osvajač Evrolige sa Anadolu Efesom.

Ataman četvrti put u posljednjih pet godina učestvuje na fajnl-foru, a drugu sezonu u nizu titulu želi Mateo koji je preuzeo Real poslije iznenadnog odlaska Pabla Lasa.

- Najvažnije je da sačuvamo mentalitet koji nas je krasio cijele sezone. Moramo da nastavimo da obratimo pažnju na detalje, jer u finalu je svaka sitnica bitna. Vjerujem da imamo dovoljno iskustva i kvaliteta da odbranimo titulu, ali rival nam je tim koji se nikada ne predaje i koji nam neće pokloniti ništa - istakao je Mateo.

Finale je od 20 sati, a od 17 počinje duel za treće mjesto između Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Bonus video: