KOŠARKA - JUNIORI OD SUBOTE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Bogavac: Cilj je opstanak, spremni smo i da napravimo više ako se ukaže šansa

Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Rusijom i Turskom, a plasman u osminu finala izboriće sve selekcije, nakon čega će pobjednici izboriti plasman u četvrtfinale, dok poraženi idu u razigravanje od 9. do 16. mjesta
1 komentar(a)
Juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 27.07.2017. 11:54h

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore od subote će učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina, koje će biti održano u Slovačkoj.

Cilj tima koji vodi Nebojša Bogavac je da izbori opstanak u elitnom rangu.

Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Rusijom i Turskom, a plasman u osminu finala izboriće sve selekcije, nakon čega će pobjednici izboriti plasman u četvrtfinale, dok poraženi idu u razigravanje od 9. do 16. mjesta.

Nakon mlade selekcije koja je izborila opstanak u elitnom društvu, i juniori žele da ostvare isti uspjeh, a Bogavac vjeruje da njegovi izabranici imaju kvalitet da izbjegnu posljednja tri mjesta na šampionatu.

Crna Gora prvi meč na prvenstvu igra u subotu (18 sati) protiv Rusije.

“Imali smo devet provjera u pripremnom periodu i odigrali smo ih na kvalitetan način. Ispunili smo sve što je bilo planirano. Nedostajaće nam Igor Drobnjak, koji je zbog povrede otpao sa spiska, ali moramo bez njega iako je važan igrač u našoj rotaciji, jer ima iskustva i veoma je značajan zbog pozicije koju pokriva. Znamo što je cilj, a to je opstanak u A diviziji. Ukoliko se ukaže prilika da napravimo nešto veće, svakako da ćemo pokušati da je iskoristimo. Očekuje nas težak zadatak, ali vjerujem da sve zavisi od nas. Nalazimo se u veoma jakoj grupi, a potom ukrštamo sa najjačom grupom na prvenstvu, svjesni da je najvažnija utakmica na prvenstvu ona koja nas očekuje u osmini finala”, rekao je Bogavac.

Na spisku selektora Bogavca su:

Vuk Popović (Junior), Pavle Titić (Barselona, Španija), Bogdan Bojić (Sutjeska), Nikola Vujović (Budućnost Voli), Andrija Slavković (Budućnost Voli), Jakov Milošević (Vado Ligure, Italija), Danilo Brnović (Akademija Kanarijas, Španija), Marko Vujičić (Podgorica), Janko Čepić (Sijena, Italija), Marko Simonović (Torino, Italija), Nikola Žižić (Barselona, Španija) i Goran Miladinović (Agropoli, Italija).