Jakara: Odbili smo da izgubimo; Žakelj: Svaki naredni meč će biti teži

SC Derbi savladao Budućnost Voli i smanjio na 2:1 u finalnoj seriji

9653 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

SC Derbi je preživio prvu meč loptu Budućnost Volija - pitanje šampiona u crnogorskoj košarci još nije riješeno.

„Studenti” su slavili u trećoj utakmici 91:89 i smanjili na 2:1 u finalnoj seriji.

"Pokazali smo veliku želju, odbili smo da izgubimo titulu. Razlika u odnosu na drugu utakmicu je što Budućnost nije pogađala neke šuteve, a mi se nismo posebno pripremali za ovaj duel, već smo samo htjeli da pokažemo želju. Nismo željeli da se završi, vjerujemo da možemo do preokreta", rekao je trener SC Derbija Dejan Jakara za RTCG.

Derbi je imao i plus 15, onda je Budućnost mogla do pobjede. U posljednjem napadu je fauliran Mekinli Rajt koji je promašio oba slobodna bacanja...

"Odlučili smo da branimo posljednji napad. Nismo htjeli da pravimo faul, mada bi vjerovatno odluka bila drugačija da je na terenu bio Jogi Ferel. Željeli smo da dobijemo jednu od prve tri utakmice. Sada je po dan pauze između mečeva i mislim da to ide nama u korist s obzirom na to da je Budućnost u skraćenoj rotaciji", poručio je Jakara.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj zna da je sada posao otežan, jer su „plavi” oslabljeni:

„Derbi je odigrao odlično, a mi smo energetski pali - to se i vidjelo na terenu. I dalje imamo prednost, sada je 2:1, ali je teško - praktično igramo bez rotacije, ali za dva dana je novi meč i želimo da ga dobijemo”, rekao je Žakelj i nastavio:

„Svaki naredni meč je teži zbog toga. Zato smo htjeli da završimo u tri utakmice. Nismo uspjeli, moramo da podignemo glave”, zaključio je Žakelj.

Bonus video: