Ataman: Zaslužili smo sve; MVP Slukas: Odigrali smo nevjerovatno finale, teško je naći prave riječi

Panatinaikos sedmi put šampion Evrope - treća kruna u četiri godine za turskog stručnjaka, a četvrta za fenomenalnog grčkog pleja

6138 pregleda 0 komentar(a)
Slukas i Ataman sa peharom Evrolige, Foto: Reuters
Slukas i Ataman sa peharom Evrolige, Foto: Reuters

Berlin je ponovo u zelenom - prije 15 godina Željko Obradović je u tom gradu Panatinaikosu donio petu evropsku krunu, dvije godine kasnije u Barseloni i šestu, a onda su kockice ponovo poklopile mnogo kasnije u njemačkoj prijestonici.

Velikan iz Atine je konačno dočekao da ponovo osvoji Evroligu, u velikom finalu bio je bolji od Real Madrida (95:77).

Ergin Ataman je prošlog ljeta kada je stigao obećao sedmu zvjezdicu, veliki stručnjak je na kraju uspio.

"Ovo je nevjerovatno i zaslužili smo sve - cijele sezone smo igrali sjajnu košarku", rekao je turski stručnjak nakon meča.

PAO je do titule stigao iako je bio u ozbilnjom minusu tokom finala...

"Gubili smo 14 razlike, ali smo se vratili. To je nevjerovatno. Veoma sam srećan i ponosan", kaže Ataman.

Tokom posljednje četiri sezone šampion Evrope je tri puta bila ekipa koju je vodio Ataman - prije Panatinaikosa dva puta Anadolu Efes.

"Moj otac je preminuo prije mjesec, siguran sam da je bio uz mene kao i na svim takmičenjeima dok sam vodio Efes. Hvala svim navijačima iz Turske koji su me podržavali", dodao je Ataman.

Jedan više pehar u Evroligi od svog trenera ima Kostas Slukas, koji je nakon dva trijumfa sa Olimpijakosom i jednim u dresu Fenerbahčea razveselio i zeleni dio Atine.

Ovog puta odnio je i MVP titulu fajnal-fora u Berlinu.

"Ne mogu da nađem prave riječi koje bi opisale kako se osjećam... Toliko sam srećan i ponosan na tim, na cijeli Panatinaikos. Večeras smo odigrali nevjerovatnu utakmicu", istakao je Slukas, koji je prošlog ljeta stigao iz najvećeg rivala Olimpijakosa.

Bonus video: