Duško Ivanović se rastao sa Baskonijom

Crnogorskom treneru je ovo bio četvrti mandat na klupi baskijske ekipe s kojom je tri puta bio prvak Španije - 2002, 2010. i 2020. godine

6010 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Baskonia (X)
Foto: Baskonia (X)

Baskonija je dugo bila hit u Evroligi, pod komandom Duška Ivanovića je stigla do četvrtfinala, ali to nije bilo dovoljno da crnogorski trener dobije novi ugovor u Vitoriji.

Eliminacija u Endesa ligi, gdje Baskonija nije stigla do plej-ofa, očigledno je bila neoprostiva, pa je klub danas objavio da se rastao sa Ivanovićem.

„Baskonija zahvaljuće najvažnijem treneru u istoriji kluba. Duško će uvijek biti dio ove porodice”, objavila je Baskonija.

Ivanović je peruzeo Baskoniju u novembru prošle godine, nakon što je napustio Crvenu zvezdu, i odveo je do plej-ofa Evrolige - prvo je izgubila od Makabija, a onda savladala Virtus za plasman u četvrtfinale. Real je bio prejak, slavio je 3:0 u seriji...

Baskonija je regularni dio Endesa lige završila na devetom mjestu sa pobjedom manje od Manrese koja se plasirala u doigravanje.

Dušku je ovo bio četvrti mandat na klupi baskijske ekipe s kojom je tri puta bio prvak Španije - 2002, 2010. i 2020. godine.

Prije nešto više od mjesec se u španskim medijima spekulisalo da će Ivanovića u Baskiji naslijediti Jaka Lakovič, trener Gran Kanarije.

Bonus video: