Žakelj: Umor ne smije da bude izgovor; Jakara: Ne predajemo se

Četvrta utakmica finalne serije igra se u utorak

13441 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

SC Derbi nije ni pomislio na predaju, u nedjelju je savladao Budućnost Voli i produžio finalnu seriju - sada je 2:1 za košarkaše Andreja Žakelja koji narednu šansu da odbrane titulu imaju u utorak od 18 sati.

Već je ispričana priča da su „plavi” oslabljeni i da Žakelj ima malo igrača na raspolaganju, ali slovenački trener u tome ne želi da traži opravdanje.

„Čeka nas još jedan težak meč. Kao svaki do sada. Možda i nešto teži nego dosadašnji zbog očiglednog umora, ali tu nema izgovora. Moramo da se spremimo i napravimo najbolju moguću taktiku u ovom trenutku”, rekao je Žakelj.

Budućnost je željela da završi sve u tri utakmice, sada bi da izbjegne majstoricu.

„Vjerujem da će moji igrači dati posljednji atom snage da u četvrtoj utakmici završimo seriju. Potrebno je da energrtski budemo na nivou i da fokus bude pravi”, istakao je Žakelj.

„Studenti”, naravno, daju sve da se serija nastavi.

„Čeka nas još jedna biti ili ne biti utakmica. Dobro smo reagovali u drugom meču, nismo se predali i nećemo se predati dok god postoji šansa. Znamo da će Budućnost pokušati da promijeni neke stvari, ali spremićemo i mi nešto novo - popravićemo stvari koje nisu bile dobre i nadam se da ćemo biti uspješni”, kazao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Bonus video: