Derik Vajt "ugasio" Indijanu - Boston će imati novu priliku za 18. titulu

Velikan iz Masačusetsa sa 4:0 "počistio" Pejserse - u velikom finalu čeka Dalas ili Minesotu (3:0) i vjeruje u rekordnu 18. NBA krunu, ali i prvu od 2008.

8494 pregleda 26 reakcija 5 komentar(a)
Njegova trojka na 43 sekunde do kraja donijela Bostonu 4:0: Derik Vajt, Foto: Reuters
Njegova trojka na 43 sekunde do kraja donijela Bostonu 4:0: Derik Vajt, Foto: Reuters

Kevin Garnet, Pol Pirs, Rej Alen i ostali majstori 2008. godine donijeli su u grad košarke rekordni 17. NBA pehar, činilo se tada da bi mogla da krene nova dinastija Bostona, ali velikan iz Masačusetsa nikada više nije bio šampion...

Nakon dva izgubljena finala 2010. i 2022. Seltiksi će ponovo imati priliku da konačno zakače toliko čekanu 18. zvjezdicu.

Boston je potvrdio domanaciju na Istoku koja traje tokom cijele sezone, "kelti" su u finalu konferencije "počistili" Indijanu sa 4:0 i sada u velikom finalu čekaju Dalas ili Minesotu, trenutno je 3:0 za Mavse.

Četvrtu pobjedu "kelta" u uzbudljivom meču u Indijanapolisu "potpisao" je Derik Vajt trojkom na 43 sekunde prije kraja - 105:102.

Šut za pobjedu stigao je iz teške pozicije i to nakon što je Vajt prije toga na ovom meču van linije 7,24 šutirao 8-1.

Činilo se da će jedan od posljednjih napada rješavati još jednom fenomenalni Džejlen Braun, ali je "sedmica" Bostona u uglu pronašla Vajta koji ovog puta nije pogriješio.

"Bio je to fantastičan šut - uvijek radimo na ovakvim stvarima. Samo sam rekao Vajtu da bude spreman - on je bio miran i postigao je veliki koš, poene koji nas vode u finale", objasnio je Braun.

Možda se nije našao ni u jednoj od tri idealne petorke ove sezone, ali Braun je blistao protiv Indijane i proglašen je za najboljeg igrača (MVP) finalne serije Istoka. Tako je obilježio i četvrti meč sa 29 poena i šest skokova.

Pratio ga je Džejson Tejtum sa 26 poena, uz 13 skokova i osam asistencija, dok su kod Indijane bolji od ostalih bili Endrju Nembard sa 24 poena i 10 asistencija i Paskal Sijakam sa 19 poena i 10 skokova.

Dva velikana - Boston i LA Lejkersi - trenutno su po broju titula (17) izjednačeni na vječnoj listi, je li kucnuo čas da Seltiksi konačno odgovore timu iz Kalifornije koji su nakon pomenute 2008. tri puta bili najbolji u NBA ligi...

Cup tree provided by Sofascore

Bonus video: