Budućnost Voli osvojila titulu: SC Derbi prijetio, Jogi Ferel stavio tačku na finalnu seriju

"Plavi" u četvrtom meču finalne serije savladali SC Derbi 90:83 i 16. put osvojili titulu

23842 pregleda 61 reakcija 13 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: KK Budućnost Voli
Košarkaši Budućnosti, Foto: KK Budućnost Voli

U februaru ove godine SC Derbi je u finalu Kupa Crne Gore, nakon produžetka, savladao Budućnost Voli i gradskom rivalu "oteo" već viđen trofej.

Skoro četiri mjeseca kasnije isti rivali bili su akteri finalne serije Prve crnogorske košarkaške lige, a nakon četiri utakmice šampionski pehar neće mijenjati vlasnika - Budućnost je večeras u "Morači" savladala "studente" (90:83), slavila 3:1 u seriji i 16. put osvojila titulu u domaćem šampionatu.

"Plavi" su samo 2018. godine ostali bez trofeja u prvenstvu, koji je tada otišao u ruke Mornara, dok je SC Derbi drugi put u istoriji igrao u finalu, uspio da namuči rivala i na kraju upisao jedan trijumf u seriji.

Ekipa Dejana Jakare je i večeras dobro otvorila utakmicu i poslije poena Borne Kapuste i Nikole Pavlićevića povela 5:0. Budućnost je brzo uhvatila priključak, nakon poena Alekse Ilića prvi put izjednačila (10:10), da bi, nakon četiri vezana poena Andrije Slavkovića, početkom druge četvrtine tim Andreja Žakelja prvi put poveo - 22:21.

Druga četvrtina pripala je košarkašima Budućnosti - "plavi" su u drugom dijelu tog perioda napravili seriju 12:0 i poveli 39:30, dok je SC Derbi skoro pet minuta bio bez poena.

Igor Drobnjak
Igor Drobnjakfoto: KK Budućnost Voli

Na poluvremenu je bilo plus devet (42:33) za Budućnost, a onda je SC i treću četvrtinu dobro otvorio. Pavlićević je pogodio dvije trojke, precizan je bio i Kapusta sa penala, pa je Jakarina ekipa prišla na minus jedan (42:41), a nakon poena Matea Drežnjaka izjednačila - 47:47.

Ali, uspjela je Budućnost da odbije i taj nalet, pa je nakon slobodnih bacanja Ilića opet otišla na devet razlike (61:52), a nakon poena Kenana Kamenjaša prvi put imala dvocifrenu prednost - 65:54.

Duel Kamenjaša i Baćovića
Duel Kamenjaša i Baćovićafoto: KK Budućnost Voli

Na krilima Emira Hadžibegovića "studenti" su početkom posljednjeg perioda smanjili na 65:60, a poslije poena Igora Drobnjaka prišli na minus dva - 71:69. Tada je Žakelj uzeo minut odmora, potom je Jogi Ferel vezao 10 poena i odveo Budućnost do nove titule.

Ferel
Ferelfoto: KK Budućnost Voli

Ferel je bio najefikasniji sa 23 poena i sedam asistencija. Kamenjaš je imao 15 poena i devet skokova, Ilić 14, Mekinli Rajt 13, a Slavković 10 poena.

Petar Popović je večeras odigrao prvi meč u finalnoj seriji, a utakmicu je završio sa devet poena.

Trener Budućnosti, Andrej Žakelj je zbog dvije tehničke greške isključen u samom finišu meča.

Kod SC Derbija su najefikasniji bili Hadžibegović i Drobnjak sa po 16 poena. Drežnjak je imao 12, Pavlićević 11, a David Mirković 10 poena.

Bonus video: