Žakelj: Što se mene tiče sezona je uspješna; Jakara: Ferel je odlučio, svaka čast momcima i stručnom štabu

Budućnost Voli savladala SC Derbi (90:83) i 16. put u istoriji osvojila titulu

18413 pregleda 6 komentar(a)
Žakelj sa igračima Budućnosti, Foto: KK Budućnost Voli
Žakelj sa igračima Budućnosti, Foto: KK Budućnost Voli

Završena je košarkaška sezona u Crnoj Gori - Budućnost Voli je večeras, u četvrtom meču finalne serije Prve lige, savladala SC Derbi 90:83 i 16. put osvojila titulu.

Još jedan odličan meč je odigran u "Morači", SC Derbi je opet prijetio, mučio rivala, a na kraju je presudio Jogi Ferel, koji je sa 10 vezanih poena trasirao put ka tituli.

Za razliku od prethodne tri utakmice, trener Budućnosti Andrej Žakelj večeras je računao na Petra Popovića i imao igrača više u rotaciji.

"Sa pet-šest igrača nije lako igrati četiri utakmice protiv tima koji igra agresivno, a ima i duži roster nego mi. Moram da se zahvalim Petru Popoviću, koji je ustao iz kreveta i došao da nam pomogne. Zasluženo smo slavili, pokazali smo karakter. Mislim da je ovo finale bilo dobro za crnogorsku košarku", rekao je Žakelj za RTCG nakon utakmice.

Žakelj je večeras osvojio prvi trofej kao trener "plavih".

"Što se tiče planova za dalje, vidjećemo - razgovaraćemo, ako ostanem potrudiću su da zadržim jezgro tima. Ali rano je, prvo da uživamo u ovom peharu, pa onda idemo dalje", rekao je slovenački stručnjak.

Žakelj je sredinom novembra preuzeo ekipu, a poručio je da je zadovoljan sezonom.

"Nažalost nismo imali sreće u Evrokupu, ABA ligom moramo da budemo zadovoljni, bili smo na korak od finala. Osvojili smo titulu u Crnoj Gori, što se mene tiče sezona je uspješna", poručio je Žakelj.

A uspješna sezona je i iza košarkaša SC Derbija - sve je počelo u septembru kada su "studenti", upravo predvođeni Žakeljem, osvojili ABA Superkup. Potom je Žakelj otišao u Budućnost, ekipu preuzeo Dejan Jakara sa kojim je ekipa osvojila Kup Crne Gore, igrala u plej-ofu regionalnog takmičenja i namučila favorita u finalnoj seriji domaćeg prvenstva.

"Čestitam Budućnosti na tituli. Svaka čast i mojim momcima na želji koju su imali, nemam šta da im zamjerim. Na kraju je Ferel odlučio utakmicu. Ovom prilikom moram da se zahvalim svima u mom stručnom štabu - bez njih ne bi bilo ovih rezultata. Odlični su bili. Sezona je bila uspješna - željeli smo titulu, ali kad je na drugoj strani ovakva ekipa sa ovakvim igračima i odličnim trenerom, onda su oni zaslužili pobjedu", rekao je Jakara nakon meča za RTCG.

Dejan Jakara
Dejan Jakarafoto: KK Budućnost Voli

Ni Jakara nije previše govorio o daljim planovima.

"Teško je to komentarisati - klub raste, odlično se radi iz godine u godinu. Nadam se da povreda Mirkovića nije ozbiljne prirode. Vidjećemo šta ćemo dalje", rekao je Jakara.

Klupska sezona je završena, a uskoro kreću pripreme reprezentacije Crne Gore pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Bonus video: