Real na korak od titule, oproštaj navijača od Rudija

Madriđani u drugom meču finalne serije Endesa lige savladali Mursiju 79:63

5419 pregleda 0 komentar(a)
Rudi Fernandes, Foto: Shutterstock
Rudi Fernandes, Foto: Shutterstock

Košarkaši Real Madrida savladali su sinoć na domaćem terenu Mursiju (79:63) i poveli 2:0 u finalnoj seriji Endesa lige.

Real je na korak od titule - ako Madriđani slave u narednom meču, koji je na programu u srijedu (20.30) u Mursiji, osvojiće šampionski pehar i vratiće se na tron nakon dvije sezone.

Sa druge strane iza Mursije je fantastična sezona, najbolja u istoriji kluba. Ekipa je stigla do finala FIBA Lige šampiona, a prvi put i do finala Endesa lige. Mursija je u četvrtfinalu savladala Valensiju (2:1 u pobjedama), a u polufinalu Unikahu (3:2), koja je regularni dio završila na prvom mjestu. Zanimljivo, Mursija je sve pobjede u plej-ofu upisala na gostujućem terenu.

Mursija je sinoć pružila jači otpor, nego u prvom meču, a tokom prvog poluvremena u nekoliko navrata imala poen prednosti.

Real je, ipak, kontrolisao stvari na terenu, pa je nakon dvije vezane trojke prvo poluvrijeme završio sa plus 10 (40:30), a početkom drugog imao i plus 13 - 49:36.

Mursija je u jednom trenutku, zahvaljujući šutu za tri poena, smanjila na minus pet (57:52), ali su Madriđani brzo otišli na novu dvocifrenu prednost i stigli do nove pobjede.

Najefikasniji kod Reala je bio Rudi Fernandes sa 14 poena. Musa je ubacio 13, a Kampaco devet.

Kod Mursije se istakao Dastin Silva sa 13 poena.

Inače, budući da se treći, kao i eventualni četvti meč igraju na terenu Mursije, ova utakmica je vjerovatno bila posljednja za Rudija Fernandesa u dresu Reala na domaćem terenu.

Zbog toga su po završetku meča nekoliko minuta svi prisutni stajali i aplaudirali uz skandiranje Rudijevog imena, od saigrača, preko predsjednika Florentina Peresa do navijača.

Fernandes je rekao da će karijeru završiti nakon Olimpijskih igara, ako se Španija uopšte kvalifikuje.

Bonus video: