Tanjević: Nisam nikad u životu rekao da neko ima jaču ekipu

Na pripreme otputovalo 18 igrača, a na Zlatiboru će se priključiti Suad Šehović
78 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2017. 12:43h

U neuobičajeno relaksiranoj atmosferi, čak i previše opuštenoj s obzirom na značaj Evropskog prvenstva, najbolji košarkaši Crne Gore počeli su pripreme za svoje treće učešće na završnom turniru.

Osamnaest igrača, predvođenih kapitenom Bojanom Dubljevićem, Nikolom Vučevićem i Tajrisom Rajsom, pojavilo se u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore u prijepodnevnim satima, nakon čega se selekcija uputila na Zlatibor gdje će odraditi glavni dio priprema.

Nakon „šaljivih” uvoda, selektor Bogdan Tanjević prešao je na priču o Eurobasketu.

„Vrlo sam motivisan. Uvijek vjerujem da imamo najbolju ekipu i kao trener stalno polazim od toga da ću biti prvak i to prenosim na svoje igrače. Nisam nikad u životu rekao da neko ima jaču ekipu. Ja samo poštujem snage tih ekipa, ali nekako najviše vjerujem svojim momcima”, kazao je Tanjević.

Bojan Dubljević je imao je perfektnu sezonu u dresu Valensije sa kojom je osvojio ACB ligu i vratio „narandžu” u Evroligu sljedeće sezone. Kapiten ne želi da opterećuje saigrače i javnost pričom o medalji.

„Jedva smo čekali okupljanje. Idemo sa velikim motivom, velikom željom. Imamo dobar tim, atmosferu. Želimo da predstavimo Crnu Goru u najboljem mogućem izdanju. Prvi cilj je da prođemo grupu. Ne želim da opterećujem ekipu pričama o medalji. Idemo da dobijemo svaku ekipu, da se borimo. Nadam se da ćemo se vratiti kao pobjednici i da ćete biti ponosni na nas”, poručio je Dubljević.

As Orlanda, Nikola Vučević, smatra da bi prolazak u drugu fazu bio veliki uspjeh.

„Veoma smo motivisani za ovo Evropsko prvenstvo. Na prethodna dva se nismo baš proslavili i želimo da popravimo sliku. Mislim da je ovo sjajna prilika za sve nas da se napravi dobar rezultat. Mislim da bi sjajan rezultat bio da prođemo grupu, pa poslije da vidimo dokle možemo”.

„Sam prolazak bi bio veliki uspjeh. Svi smo motivisani, imamo želju da se dokažemo. Vjerujem da ćemo svi raditi dobro na Zlatiboru. Što se tiče atmosfere u ekipi, ovo je najbolja koju smo imali. Radujemo se pripremama i takmičenju koje nas čeka”, kazao je Vučević.

Eurobasket kreće 31. avgusta, a dan kasnije prvi rival „crvenima” u grupi C biće aktuelni prvak Evrope Španija. Pitanje je koliko igrači „crvene furije” poznaju „crvene”.

„Nisam pričao ni sa kim, jer nisam baš neki drug sa njima. Oni će dati svoj maksimum u tom meču, kao i mi. Prva utakmica je uvijek najteža, očekuje nas najteži protivnik na šampionatu. Nećemo se predati, idemo da se borimo”, istakao je Dubljević.

Novo lice u crvenom dresu je Amerikanac Džavont Grin, koji će proći pripreme sa selekcijom, ali vjerovatno neće ići u Rumuniju, jer je Rajs u prednosti, dok će se Suad Šehović treninzima priključiti na Zlatiboru.

Pozicije krilnog centra i centra su odlično pokrivene, spoljna linija je najosjetljiviji dio tima. Tanjević dosta očekuje od supertalentovanog Dina Radončića.

„Prošle godine je igrao poprilično i zaradio je svoje minute, tu nema nikakve dileme. On je borben, uvjek je u skoku. Napredovao je i bio izuzetan na treninzima”, kazao je 70-godišnji stručnjak.

Crna Gora će na Zlatiboru ostati do 10. avgusta, a do polaska u Kluž će odigrati tri jaka kontrolna turnira u Beogradu, francuskom Tuluzu i Istanbulu.

Pored Španije, rivali u grupi C su i Hrvatska, Češka, Mađarska i Ruminija. Četiri najbolje ekipe izboriće plasman u osminu finala, koja će se, kao i ostatak nokaut faze, održati u Istanbulu.

Na Zlatiboru će se za mjesto među 12 putnika na Eurobasket boriti 19 košarkaša - Tajris Rajs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Nikola Pavlićević, Suad Šehović, Nemanja Vranješ, Vladimir Mihailović, Milutin Đukanović, Nemanja Đurišić, Dino Radončić, Danilo Nikolić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović, Ivan Maraš, Nikola Vučević, kapiten Bojan Dubljević, Filip Barović i Džavont Grin.

Galerija

Bonus video: