Boša na Zlatiboru stvara pobjednike

Bogdan Tanjević će danas izvršiti prozivku košarkaške reprezentacije Crne Gore i odvesti igrače na pripreme na Zlatibo
64 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Tanjević, Foto: Filip Roganović
Bogdan Tanjević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.07.2017. 07:14h

Vrijeme je da se priključe selektor i „senatori” i da počnu prave pripreme za Eurobasket - Bogdan Tanjević će danas izvršiti prozivku košarkaške reprezentacije Crne Gore i odvesti igrače koji konkurišu za jubilarni, 40. kontinentalni šampionat, na pripreme na Zlatibor.

Od 10. jula dio selekcije je trenirao u Podgorici pod nadzorom prvog Tanjevićevog pomoćnika, Boška Radovića. Nikola Vučević se pridružio saigračima prije nekoliko dana, a od danas će u ekipi biti Bojan Dubljević, Tajris Rajs, Milko Bjelica i Marko Todorović, kao i novi Amerikanac Džavont Grin, koji bi trebalo da se dokaže i eventualno izbori mjesto u timu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

„Crveni” će na Zlatiboru trenirati do 10. avgusta, a potom idu u Beograd, gdje će igrati na turniru sa Srbijom i Grčkom. Od 18. do 20. avgusta je turnir u Tuluzu, gdje su rivali redom Italija, domaća Fracuska i Belgija, a posljednje provjere su od 24. do 26. avgusta u Istanbulu, gdje će Tanjevićevi izabranici odigrati tri meča.

Pretposljednjeg dana tog mjeseca, 12 odabranih košarkaša će čarterom otputovati u rumunski Kluž, gdje će se igrati mečevi prve faze. Crna Gora u 1. kolu, 1. septembra, igra sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom, a potom su rivali Mađarska, Hrvatska, Češka i domaća Rumunija.

Četiri najbolje selekcije će izboriti pravo nastupa u osmini finala u Istanbulu, gdje će se ukrstiti sa reprezentacijama iz grupe D, u kojoj su Srbija, Turska, Rusija, Velika Britanija, Letonija i Belgija.

Crnoj Gori će ovo biti treći nastup na šampionatima Evrope. Prvi put je igrala 2011. godine i završila nastup u prvoj fazi, baš kao i 2013. u Sloveniji. Prije dvije godine je nije bilo, jer nije prošla kvalifikacije.

Bonus video: