Za vikend u Baru internacionalni turnir u basketu "3na3"

Pobjednik turnira, osim što dobija novčanu nagradu od 1.250 eura, izboriće plasman na "Challenger" u Ljubljani.
81 pregleda 0 komentar(a)
Basket "3na3" u Baru, Foto: Facebook
Basket "3na3" u Baru, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.07.2017. 16:28h

Bar će u subotu i nedjelju biti domaćin velikog internacionalnog turnira u basketu "3na3", novog olimpijskog spora (od Tokija 2020. godine), u organizaciji ''3x3 Montenegro'', pod okriljem FIBA.

Kako je najavio organizator, na turniru nivoa ''Satellite'' će učestvovati 16 ekipa - osam najboljih sa kvalifikacionog turnira u Podgorici, koji je održan krajem prošlog mjeseca (uz učešće 24 ekipe), zatim najbolje rangirana crnogorska ekipa "G-Unit", te sedam ekipa iz inostranstva.

"Među ekipama iz inostranstva su i najpoznatije ekipe iz ovog sporta, EKOS ROMARI, DŽAKOVI, koje spadaju u rang najboljih i učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima", rekao je ispred organizatora Filip Patković.

Pobjednik turnira, osim što dobija novčanu nagradu od 1.250 eura, izboriće plasman na "Challenger" u Ljubljani.

Drugoplasiranoj ekipi pripašće nagrada od 500 eura.

Turnir počinje u subotu u 17 časova na terenu na Kraljičinoj plaži, na FIBA podlozi i sa posebnim loptama predviđenim za ovakve događaje.

U basketu "3na3" sezona traje do oktobra mjeseca, a turniri su podijeljeni u četiri nivoa – "quest", "satellite", "challenger" i "masters" koji predstavlja Svjetsko prvenstvo.

Bonus video: