Kadeti počeli pripreme za EP u Podgorici

122 pregleda 2 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 04.07.2017. 09:11h

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se juče u Podgorici i počela pripreme za Evropsko prvenstvo koje će od 11. do 20. avgusta biti održano u glavnom gradu naše države.

Na spisku selektora Mladena Ostojića nalazi se 19 igrača koji će konkurisati za mjesto na spisku reprezentativaca koji će predstavljati našu državu na smotri 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Rivali u grupi D su Španija, Švedska i Letonija, a sve selekcije izboriće plasman u osminu finala u kojem će prvoplasirani igrati protiv četvrtoplasiranih iz grupa, dok će drugoplasirani razigravati protiv trećeplasiranih.

Pobjednici duela osmine finala izboriće plasman među osam najboljih, dok poraženi idu u razigravanje za opstanak u elitnom rangu evropske košarke.

"Imamo na okupu novu generaciju igrača, koja ima veliki potencijal, ali i dodatnu obavezu da se u najboljem svjetlu predstavi pred domaćim navijačima. Očekuje nas veliki rad u pripremnom periodu, kontrolni dueli protiv Hrvatske, krajem jula učešće na turniru u Italiji, a početkom avgusta u Podgoricu nam stižu selekcije Italije i Francuske protiv kojih ćemo igrati uoči samog početka prvenstva. Nakon tih provjera imaćemo jasan uvid u naš kvalitet i u segmente na kojima treba da radimo kako bi spremno dočekali mečeve u grupnoj fazi. Na prvenstvu je 16 najboljih evropskih selekcija, znamo da nas očekuju veliki izazovi, ali uz veliki motiv i podršku navijača, vjerujem da možemo da se predstavimo u najboljem svjetlu. Činjenica da smo domaćini Evropskog prvenstva za nas je i dodatna obaveza", kazao je selektor Ostojić.

Na spisku selektora Ostojića su Jovan Kljajić (Gran Kanaria, Španija), Stefan Vlahović (Betis, Španija), Bojan Tomašević (Crvena zvezda, Srbija), Viktor Vujisić (Gorštak), Đorđije Marinović (Studentski centar), Danijel Marsenić (BMS Helev, Danska), Mileta Bošković (Centar), Marko Kljajević (Centar), Luka Živanović (Mladost 2014), Feđa Pajović (Budućnost Voli), Nikola Bojičić (MNE Team), Petar Milošević (Cetinje MNE), Vasilije Jovanović (Stars), Ibrahim Cenović (Mornar), Filip Anđušić (Vizura Sharks), Đoko Papić (Mladost 2014), Vuk Vučević (Francuska), Matija Karadžić (Budućnost Voli) i Haris Karamanaga (Mornar Basket).

U stručnom štabu selektora Ostojića su treneri Boban Savović i Kosta Papović, a fizioterapeut je Marko Merdović.

Bonus video: