Kolašin domaćin međunarodnog kampa sa 16 trenera i 200 polaznika

Do 23. jula u Kolašinu će biti 16 košarkaških trenera i dvije stotine mladih košarkaša iz Crne Gore, ali i iz Turske, Albanije, Belgije, Francuske...
96 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaški kamp Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Košarkaški kamp Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 02.07.2017. 14:20h

„Premium košarkaški kamp Kolašin 2017“, čiji su organizatori naši proslavljeni košarkaši Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, počeo je danas u Kolašinu. Kako kažu organizatori, odziv učesnika kampa ove godine je veći nego u predhodne dvije. Do 23. jula u Kolašinu će biti 16 košarkaških trenera i dvije stotine mladih košarkaša iz Crne Gore, ali i iz Turske, Albanije, Belgije, Francuske...

Oni koji drže košarkašku loptu, odskaču u odnosu na druge, poručeno je s otvaranja kampa. Ta škola košarke u Kolašinu, imaće, rekao je Šćepanović, kao i predhodnih godina, pored sportske, vaspitnu, socijalnu i kulturnu dimenziju.

„Prva godina je bila početak i prvi korak, drugom godinom smo otišli dalje i napravili dvokorak. Treća godina je potvrda da će se u Kolašin zbog košarkaškog kampa dolaziti decenijama.", poručili su organizatori.

Kako je najavio Đikanović, već sada ima naznaka da će sljedeće godine, uz Kolašin, košarkaški kamp biti organizovan i na primorju.

„Tokom ove treće sezone kampa, organizovaćemo i niz dodatnih aktivnosti . Biće prisutan i sportski psiholog, koji će djeci održati predavanja o tremi. Organizovaćemo kvizove i još neka takmičenja“, kazao je Đikanović.

Mladim učesnicima kampa je Dražen Drašković , košarkaški entuzijasta iz KK „Gorštak“, poručio da „naredni dani treba da budu vrijeme tokom kojih će oblikovati sebe“.

"Stavimo u drugi plan telefone i društvene mreže. Napravimo nakon svakog treninga analizu šta smo dobro uradili i iskoristite kolašinske dane da na pravi način pripadnete košarci", rekao je on.

Otvaranje kampa bila je prilika da organizatori dodijele zahvalnice brojnim kompanijama i pojedincima, koji su i podržali tu manifestaciju. Među njima je i medijska kuća „Vijesti“. Manifestaciju je i ove godine podržala SO Kolašin.

Bonus video: