Danas u Njegoševom parku turnir basketa "3na3"

Uz pomoć Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Košarkaškog saveza Crne Gore, u Njegoševom parku održaće se prvi turnir Quest nivoa.
234 pregleda 0 komentar(a)
Basket 3na3 press, Foto: KSCG
Basket 3na3 press, Foto: KSCG
Ažurirano: 01.07.2017. 10:47h

Podgorica je danas, od 16 sati, domaćin turnira basketa "3na3", sporta koji će od Tokija 2020. godine biti olimpijski turnir.

Uz pomoć Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Košarkaškog saveza Crne Gore, u Njegoševom parku održaće se prvi turnir Quest nivoa.

"U Podgorici će učestvovati 24 ekipe koje će biti podijeljene u osam grupa. Po dvije najbolje iz svake grupe izboriće plasman u nokaut fazu. Za turnir u Baru kvalifikovaće se osam najboljih", kazao je ispred organizatora Milorad Šutulović.

Sistem kvalifikacija je zanimljiv i garantuje kvalitet na “Satelit” turniru koji se igra u Baru sredinom jula.

"Osim osam ekipa sa turnira u Podgorici, učešće na turniru u Baru obezbijedila je i ekipa JUNIT koja nam i pomaže u organizaciji ovog turnira. Ona je to pravo stekla kao najbolja ekipa u Crnoj Gori. Turnir u Baru je međunarodnog karaktera, dolazi još sedam ekipa iz inostranstva među kojima i najpoznatije iz ovog sporta EKOS ROMARI, DŽAKOVI, koje spadaju u rang najboljih i učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima", dodao je ispred organizator Filip Patković.

U Baru će konkurencija biti žestoka, a pobjednika turnira očekuju novi izazovi.

"Pobjednik turnira u Baru koji je u rangu “satelit” ide na odmjeravanje snaga na višem nivou. Očekuje ga turnir “challenge” koji se igra u Ljubljani", zaključio je Šutulović.

U basketu 3X3 sezona traje do oktobra mjeseca, a turniri su podijeljeni u četiri nivoa – quest, satelit, challenger i masters koji predstavlja svjetsko prvenstvo.

Raspored takmičenja u Podgorici

Bonus video: