Crna Gora druga na turniru u Kini

Prvo mjesto je osvojio Novi Zeland koji je oba puta bio bolji od našeg tima. ''Crveni'' su na turniru u Kini dva puta savladali Kamerun, a upisali su pobjede protiv domaćih timova Džiang Su i Šenžen.
0 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija Erste lige, Foto: KSCG
Košarkaška reprezentacija Erste lige, Foto: KSCG
Ažurirano: 01.07.2017. 09:44h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sastavljena od igrača iz Erste lige zauzela je drugo mjesto na turniru u Kini ( koji je kompanija PEAK, sponzor opreme Košarkaškog saveza Crne Gore), sa četiri pobjede i dva poraza završila je nastup na turniru u Kini, u gradovima Čangšu i Šenžen.

Izabranici Mladena Ostojića u posljednjem meču savladali su domaći Šenžen 83:74.

Prvo mjesto je osvojio Novi Zeland koji je oba puta bio bolji od našeg tima.

''Crveni'' su na turniru u Kini dva puta savladali Kamerun, a upisali su pobjede protiv domaćih timova Džiang Su i Šenžen.

"Prezadovoljan sam posljednjom utakmicom na turniru i pobjedom protiv veoma dobre ekipe Šenžena koja je ove godine igrala polufinale kineskog takmičenja. Igrači su dali svoj maksimum, odradili sve zadatke i na kraju osvojili drugo mjesto na turniru. Ukupno gledano mogu da budem zadovoljan zalaganjem svih igrača i uopšte odigranim turnirima gdje smo imali skor od četiri pobjede i dva poraza protiv veoma dobre ekipe Novog Zelanda od kojih je jedna bila u posljednjim sekundama", kazao je selektor Mladen Ostojić.

Za Crnu Goru na turniru u Kini nastupali su Miroslav Damjanović (Teodo), Marko Mijović (Mornar), Stefan Vuković (Ibar), Miloš Đurišić (Teodo), Igor Čvorović (Sutjeska), Mihailo Radunović (Ulcinj), Marko Kovač (Bileća, Bosna i Hercegovina), Veselin Kovačević (Primorje 1945), Marko Ljujić (Ibar), Milovan Drašković (Arkadija, Austrija), Miloš Vujović (Sutjeska) i Vukota Pavić (Mornar).

Bonus video: