ABA LIGA - 18. KOLO

Repeša zadovoljan nakon Mornara: Bitadze reagovao, oprezno sa Ivanovićem

“Ipak, mi smo odigrali tri utakmice od kada je Mornar odigrao posljednju, što nije zanemarljivo. Bili smo solidni u defanzivi, kao i u elementima koje tražimo svakog dana – skok i trčanje", rekao je Repeša
2749 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2019. 20:20h

Jasmin Repeša, trener Budućnost Volija, bio je zadovoljan nakon meča sa Mornarom i ubjedljivom pobjedom 102:71, ali kazao da je bilo momenata u kojima njegov tim gubio ritam igre.

“Ipak, mi smo odigrali tri utakmice od kada je Mornar odigrao posljednju, što nije zanemarljivo. Bili smo solidni u defanzivi, kao i u elementima koje tražimo svakog dana – skok i trčanje. Bila je ovo i utakmica sa najviše lakih poena od kada sam trener. Dakle, dobra utakmica, zaslužena pobjeda i čestitke igračima”, kazao je Repeša.

Hrvatski trener bio je veoma kritičan nakon meča sa CSKA u Moskvi…

“Imali smo put koji je kumovao našem izdanju, ali ja ne želim da igrači imaju bilo kakvo opravdanje. U jednom momentnu te utakmice nismo imali koncentraciju i da reagujemo. Takav poraz nije nikada dobar, ali smo 25 minuta ličili na ozbiljan tim. Ono što se dogodilo do kraja ne bi smjelo, nije isto izgubiti deset ili 30 razlike, i zbog časti i imidža”, rekao je Repeša.

Goga Bitadze je odigrao loš meč u Moskvi…

“Mi smo na Balkanu često previše euforični, a za svakoga imamo primjedbu – osim za sebe. Ne treba očekivati od momka koji ima 19 godina da odigra svaku utakmicu na najvišem nivou. To što momak radi je fenomenalno, on je jedan od najvećih evropskih talenata. Moramo naći balans – dobijemo Real, mislimo da ćemo sve dobiti, Bitadze odigra loše, on je loš igrač. Treba ga ohrabriti, to smo uradili i on je reagovao”.

Kada bi Nikola Ivanović mogao da se vrati na teren?

“Napravićemo sastanak sa medicinskom službom, donijećemo stav povodom njega. Sigurno je da treba da prođe period kada on može da uđe u trening sa nama. Mi smo u periodu velikog broja mečeva – ili je riječ o oporavku, ili o jakom treningu. Mi ne možemo da uđemo u njegov ritam, moramo da budemo oprezni sa njim. On će se potruditi, ali ne bi trebalo fosirati. Kada bude spreman, priključiće se i sigurno može pomoći ekipi”, rekao je Repeša.

Preporučujemo za Vas