NAŠ PROSLAVLJENI KOŠARKAŠ ZVANIČNO U BAMBERGU

Šćepo spreman za Evroligu: Imam motiv, ambiciju i znanje

"Biće mnogo posla, ali meni ne fali motiva, ambicija i znanja da se posvetim tako ozbiljnim i zahtjevnim ulogama”, kazao je Šćepanović
108 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Aba-liga.com
Vlado Šćepanović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 24.06.2017. 14:05h

Vlado Šćepanović je od sinoć i zvanično na novom košarkaškom zadatku.

Kao što smo najavili prije desetak dana, jedan od naših najboljih igrača svih vremena novi je član stručnog štaba evroligaša Bamberga, ali je, pritom, dobio još jednu funkciju. Imenovan je i za sportskog direktora njemačkog kluba.

“Velika je obaveza raditi u takvom velikom evroligaškom klubu, kao prvi pomoćnik treneru kakav je Andrea Trinkijeri, a uloga sportskog direktora je veoma zahtjevna, jer Bamberg ima i B tim ekipu, koji se takmiči u drugoj ligi. Biće mnogo posla, ali meni ne fali motiva, ambicija i znanja da se posvetim tako ozbiljnim i zahtjevnim ulogama”, kazao je Šćepanović.

Bamberg je minule sezone potvrdio dominaciju u Bundes ligi - osvojio sedmu titulu prvaka, treću uzastopnu, a sljedeće sezone ima velike ambicije i u Evroligi.

“Oni uvijek kreću sa velikim ambicijama. Posljednje tri godine su neprikosnoveni u Njemačkoj, učesnici su Evrolige i igraju najvećem mogućem nivou, i sigurno da su ambicije i sljedeće godine u skladu sa tim”, kazao je Šćepanović

Slijedi dosta posla oko izbora novih igrača....

“Ekipa se promijenila, otišla su nam četiri važna igrača iz prve petorke. Neće biti nimalo lako. Novi igrači treba da se uključe u Trinkijerijev sistem, koji nije nimalo jednostavan. U svakom slučaju, ekipa će i sljedeće godine ući sa velikim ambicijama”, ističe Šćepanović.

Sve spremno za početak kampa u Kolašinu

Prije puta u Njemačku, Šćepanovića sa svojim saradnicima očekuje treći internacionalni košarkaški kamp u rodnom Kolašinu, koji se održava od 2. do 23. jula.

I ove godine promoteri su naši poznati košarkaši i košarkašice Nikola Vučević, Bojan Dubljević, Iva Perovanović... Sa stručne strane djeci će znanje prenijeti Zvezdan Mitrović – aktuelni trener Monaka.

“Sve je spremno za 2. jul. Biće mnogo učesnika, a siguran sam da će sve proteći u najboljem redu, kao je što je i bilo i minulih godina. Veoma je zahtjevno raditi sa djecom, ali to je naše veliko zadovoljstvo”, kazao je Šćepanović.