Bokan iznenadio novinare: Cilj opstanak u ABA ligi!

"Dogovorili smo kupovinu bivše dvorane KK Podgorica. Učinićemo sve da KK Budućnost bude prva adresa za sve talentovane igrače iz Crne Gore, a i šire", rekao je Bokan
145 pregleda 8 komentar(a)
Dragan Bokan i Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan i Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.06.2017. 18:34h

Na promociji novog trenera, predsjednik Budućnosti Dragan Bokan je rekao da je Aleksandar Džikić od prvog dana bio na listi želja i da se nada da će mu 27. trenerska sezona u karijeri, i one nakon njih, biti uspješne.

"Odlučili smo da napravimo reorganizaciju kluba, da ispravimo stvari u kojima smo griješili. Kompromisa u ovom klubu više neće biti, dosta ih je i bilo. Ispoštovali smo sve varijante u prethodnom periodu, sada će uprava, stručni štab i sportski menadžment morati da rade svoj posao, na mnogo većem nivou nego do sada, kojim može da se parira najvećim klubovima u regionu, kao i novim košarkaškim centrima kada je u pitanju razvoj mladih igrača", poručio je Bokan.

Prvi čovjek Podgoričana je otkrio da je njegova kompanija „Voli” kupila dvoranu u Donjim Kokotima.

"Dogovorili smo kupovinu bivše dvorane KK Podgorica, kao i značajnu parcelu Miška Asanovića da u slučaju potrebe možemo da izgradimo još jednu dvoranu za treninge ne samo mlađih selekcija, već i prvog tima. Učinićemo sve da KK Budućnost bude prva adresa za sve talentovane igrače iz Crne Gore, a i šire. Kada sam razgovarao sa Džikićem, više smo pričali o njegovom radu sa mlađima i siguran sam da smo izabrali pravog trenera, koji će od juniora stvoriti dosta dobrih igrača", poručio je Bokan.

Džikić je sa sobom doveo asistenta Srđana Flajsa i kondicionog trenera Filipa Mihajlovića, a pomoćnik će mu biti i čovjek koji je osvojio titulu u uzbudljivom finalu sa Mornarom, Igor Đaletić.

Nikola Musić će pomagati u kondicionom radu prvom timu i biti zadužen za mlađe selekcije.

Kakva pažnja je posvećena igračima koji dolaze, govore i imena novih trenera - juniore će voditi Petar Mijović, kadete Miloš-Migo Kovač, pionire Marko Sekulić, a za mlađe pionire se čeka odgovor Nenada Miloševića. Miodrag-Dile Jovanović će i dalje biti glavni u školi košarke.

Gavrilo Pajović će biti sportski direktor, ali mu u resor stižu i mlađe selekcije, dok će Goran Rakočević biti zadužen za individualni rad.

Na pitanje da li se nada da na klupi Budućnosti može da prekine dominaciju Crvene zvezde u regionalnom takmičenju, Džikić je odgovorio kratko i jasno:

"Uopšte ne razmišljam o tome. Da prvo sredimo stvari kući, pa ćemo onda polako...".

Na to pitanje se nadovezao Bokan, koji je iznenadio novinare pričom o ciljevima u narednoj sezoni.

"Možda će vam to zvučati interesantno, ali želimo da izborimo opstanak u ABA ligi. Nemamo cilj da budemo ni među četiri, ni da uđemo u drugi krug Evrokupa, dogovorili smo se da ove godine da damo šansu mlađim igračima. Baza će biti na Popoviću, Iliću, Nikoliću i Starovlahu, želja nam je da imamo agresivniju postavu i da Džikić da sve od sebe da dobijemo platformu koju ćemo koristiti za naredne sezone".

Novi trener je pojasnio šta on hoće.

"Hoćemo da dobijemo odgovore na pitanja koliki su definitivni dometi mladih igrača. Voljeli bismo da izbjegnemo situaciju da ne dobiju šansu, a da oni to vrate radom, posvećenosti na terenu i utakmicama", poručio je Džikić.

Bonus video: