Da Podgorica bude sredina za igrače koji hoće da napreduju

Doskorašnji šef stručnog štaba Partizana nije puno pričao ni obećavao na promociji u prostorijama kluba u Njegoševom parku.
72 pregleda 7 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.06.2017. 17:18h

Deset dana nakon što je praktično dogovorio sve, Aleksandar Džikić je stigao u Podgoricu i predstavljen je kao novi trener Budućnost Volija, sedmi od obnove nezavisnosti.

Doskorašnji šef stručnog štaba Partizana, koji je prošlog utorka raskinuo ugovor sa beogradskim velikanom i tako otklonio posljednju prepreku pred dolazak u glavni grad Crne Gore, nije puno pričao ni obećavao na promociji u prostorijama kluba u Njegoševom parku.

„Poslije prvih kontakata smo pričali dok se nismo dogovorili. Očigledne je da dijelimo poglede o radu ozbiljnog kluba, zato je i došlo do saradnje. Pričali smo i o bliskoj i o daljoj budućnosti, pokušaćemo da Podgorica bude sredina za igrače koji hoće da napreduju. Uslovi za tako nešto postoje”, rekao je Džikić.

„Vijesti” su prethodnih dana pisale da je Budućnost dogovorila povratak Danila Nikolića i Nikole Ivanovića, ali je novi trener odgovor na to pitanje prepustio predsjedniku kluba, Draganu Bokanu.

„U dogovoru sa novim stručnim štabom, želja nam je da imamo što više crnogorskih igrača i na dobrom smo putu da to realizujemo. Potpisao je Danilo Nikolić, on je novi član Budućnost Volija, a dogovorili smo sve što je bilo do nas oko dolaska Nikole Ivanovića, i sa njim i sa njegovim menadžerom Miškom Ražnatovićem. Ali, u ovom trenutku ne možemo da realizujemo taj ugovor zbog obaveza AEK-a prema Ivanoviću. Ostalo je da se riješi taj dio, ali je još daleko dogovor između Ivanovića i AEK-a. Zainteresovani smo za još nekoliko domaćih igrača, sa nekima je Džikić razgovarao. Već sljedeće sedmice se nadam dolasku još nekih košarkaša. Sigurno ćemo imati najmanje 10 crnogorskih igrača u timu naredne godine”, obećao je Bokan.

Ugovori su istekli braći Suadu i Seadu Šehoviću, kao i još nekim članovima prošlogodišnjeg tima, a Džikić i Bokan su najavili da će ovog vikenda razgovarati sa svima.

S obzirom na to da ćete imati dosta domaćih igrača, da li ćete tražiti strance koji imaju ekstra kvalitet i na kojim pozicijama?

„Širok je pojam ekstra kvalitet. Tražićemo spoljnog igrača i jednog na poziciji pet, u zavisnosti od toga kako se završe pregovori sa igračima sa kojima smo se ušlo u kontakt. To je živa materija, kao i uvijek kada se sklapa tim”, rekao je Džikić.

Bonus video: