Svi će na terenu morati da pokažu da su bolji od nas

Tanjević je prije dvije sedmice objavio širi spisak od 32 igrača, kao i plan priprema za Eurobasket
58 pregleda 3 komentar(a)
Bogdan Tanjević, Foto: Savo Prelević
Bogdan Tanjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2017. 19:39h

Košarkašice Crne Gore su neslavno završile nastup na Evropskom prvenstvu u Češkoj (sva tri poraza u grupi, od Belgije, Letonije i Rusije), pa je na muškoj selekciji da popravi utisak kada je naša košarka u pitanju, na Eurobasketu koje se od 31. avgusta do 17. septembra igra u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Na nešto više od mjesec od okupljanja, selektor "crvenih" Bogdan Tanjević je i dalje veliki optimista, kao u januaru kada je na konferenciji za novinare kazao da "ko se ne nada medalji bolje i da ne izlazi na teren".

"Za sada je sve u najboljem mogućem redu. Nemamo većih problema sa povredama, pa ciljevi ostaju isti. Ja sam čovjek koji teško menja mišljenje. Kao što sam i rekao, vjerujem da možemo da se umiješamo u borbu za medalje. Naši najjači aduti su pozitivna energija, kohezija i prava porodična atmosfera koja vlada u timu", rekao je naš selektor za Sport Klub.

Crna Gora će na svom trećem Evropskom prvenstvu u grupi igrati sa Španijom, Mađarskom, Hrvatskom, Češkom i Rumunijom. Četiri najbolje ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u osminu finala, a zatim počinje nokaut faza...

"Cijenimo sve rivale, ali će svi favoriti na papiru na terenu morati da nam pokažu da su bolji. Idemo korak po korak. Najvažnije je da prođemo grupnu fazu, a kada krene popularna nokaut faza sve je moguće", dodao je Tanjević, koji je sa Italijom bio najbolji na Starom kontinentu 1999. godine, dok je Turskom stigao do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Tanjević je prije dvije sedmice objavio širi spisak od 32 igrača, kao i plan priprema za Eurobasket.

Reprezentacija Crne Gore će se okupiti 23. jula i nakon medicinskih pregleda i konferencije za novinare putuje na Zlatibor, gdje će kao i prethodnih godina, odraditi najvažniji dio priprema.

Dio ekipe pripreme će početi 10. jula (u sportskom kompleksu "Verde" u Donjoj Gorici) i sa njima će raditi Boško Radović, Veljko Perović i Radoman Šćekić.

Crna Gora će od 11. do 13. avgusta učestvovati na turniru u Beogradu na kojem će rivali biti Srbija i Grčka.

Za 18, 19. i 20. planirani su dueli protiv Italije, Francuske i Belgije na turniru u Parizu.

Posljednje provjere naša selekcija će imati na turniru u Istanbulu, 24. i 25. avgusta, gdje će igrati protiv domaće Turske i Ukrajine.

Bonus video: