Crnogorski tornjevi blizanci - Vučević: Talentovani smo i ambiciozni

"Ne želimo da se vraćamo u prošlost, gledamo samo naprijed. Želimo da imamo dobar turnir, prvo da prođemo prvu fazu, a onda da vidimo šta će se dogodi u osmini finala. Motivisani smo da pokažemo da Crna Gora može da se takmiči na najvećem nivou. Ambiciozni smo i talentovani", rekao je Vučević
52 pregleda 10 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Savo Prelević
Nikola Vučević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2017. 20:28h

Hjuston je imao Olajdžuvona i Sampsona 80-ih godina prošlog vijeka, San Antonio Dankana i Robinsona, Nju Orleans je nedavno upario Dejvisa i Kazinsa, a Evropi će se u septembru predstaviti crnogorski "Tornjevi blizanci" - Nikola Vučević i Bojan Dubljević.

"Dok je Vučević odavno NBA centar, Dubljevića je 2013. godine izabrala Minesota, u drugoj rundi drafta, ali je on odlučio da ostane u Evropi i izrastao je u jednoj od najboljih krilnih centara na Starom kontinentu", navodi se na zvaničnom sajtu FIBA.

Vučević i Dubljević biće glavni aduti Crne Gore na predstojećem Eurobasketu...

"On je tako talentovan i uticajan igrač. Srećan sam što je osvojio špansku ligu. Razgovaramo često, a volim da igram sa njim, iako do sada nismo proveli mnogo vremena zajedno na parketu", kazao je Vučević za fiba.com.

Njih dvojica bili su u timu na šampionatu Evrope 2013. godine, a igrali su za naš nacionalni tim u kvalifikacijama prošle godine.

"On je timski igrač. Njemu je ekipa uvijek na prvom mjestu. Igra čvrsto, sa mnogo kontakta. Volim da gledam njegove utakmice", istakao je Vučević.

Crna Gora će u grupi na prvenstvu igrati sa Španijom, Hrvatskom, Mađarskom, Češkom i domaćinom Rumunijom.

"Biće veoma korisno imati njega kao saigrača protiv, recimo, braće Gasol. Jedva čekam da zaigram u reprezentaciji, sa njim i ostalim saigračima", kazao je Vučević.

As Orlanda je ubijeđen da će Crna Gora na predstojećem prvenstvu pokazati mnogo više nego na prethodna dva.

"Naša dva učešća bila su loša, to je istina, ali mislim da smo naučili dosta. Iskusniji samo sada i želimo da pokažemo da smo takmičarski sazreli. Ne želimo da se vraćamo u prošlost, gledamo samo naprijed. Želimo da imamo dobar turnir, prvo da prođemo prvu fazu, a onda da vidimo šta će se dogodi u osmini finala. Motivisani smo da pokažemo da Crna Gora može da se takmiči na najvećem nivou. Ambiciozni smo i talentovani", zaključio je Vučević.

Dok se Vučević odmara od NBA sezone, Dubljević slavi najveći uspjeh u karijeri - titulu prvaka Španije i naslov MVP-ja finalne serije.

Popularni Dubi je heroj Valensije, idol navijača i košarkaš o kome priča cijela Evropa. Mogao bi da bira klub, ali ne namjerava da ode sa Mediterana.

''Svi znaju šta Valensija predstavlja za mene. To znaju i moji Crnogorci, prate naše utakmice i navijaju za nas. U Valensiji imam sve što mi je potrebno i nikada neću imati želju da odem", rekao je Dubljević.

Bonus video: