Injiges: Greška je moja, moram da shvatim zašto smo onako pali

“Igrali smo veoma dobro na početku, ali smo onda počeli da gubimo fokus, energiju i samopouzdanje. Moramo da znamo kako da igramo u teškim trenucima meča, ne možemo tako da odigramo ključne trenutke", rekao je Injiges.
95 pregleda 2 komentar(a)
Roberto Injiges, Foto: FIBA.COM
Roberto Injiges, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 17.06.2017. 17:36h

Selektor naših košarkašica Roberto Injiges bio, razumljivo, razočaran porazom od Letonije, drugim na Evropskom prvenstvu..

“Igrali smo veoma dobro na početku, ali smo onda počeli da gubimo fokus, energiju i samopouzdanje. Moramo da znamo kako da igramo u teškim trenucima meča, ne možemo tako da odigramo ključne trenutke", rekao je Injiges.

Španski stručnjak je dodao da je njegov tim “u posljednjoj četvrtini bio bez energije i samopouzdanja”.

“Za mene je najvažnije da shvatim zašto smo pali nakon onakve igre u prvih sedam minuta. I to je moja greška kao trenera, igrali smo lošu košarku nakon prve četvrtine, posebno u posljednjoj dionici”, dodao je Injiges.

Utučena je bila Iva Perovanović…

“Ne znam šta se desilo, jednostavno kao da smo mislile da smo dobile utakmicu. Sve što smo do tada pogodile, nakon toga smo promašile, svaki zicer, svaki otvoreni šut. Prva ja, a onda i ostale djevojke. Sa druge strane, one su sve pogodili. Jednostavno, koliko smo dobro trenirale, borile se i ginule na treninzima, od toga nismo ništa pokazale na ovom Evropskom prvenstvu. Ostaje veliki žal…”, rekla je Perovanovićeva.

Razoaranje nije mogla da sakrije ni Milica Jovanović.

“Trenirale smo bolje nego što smo igrale. Dale smo sve od sebe od prvog dana priprema, na svim kontrolnim utakmicama, ali ne znam kako smo odigrale na ovaj način poslije takvih priprema. Bilo bi gluo tražiti izgovore u bilo čemu, iako smo igrale bez naše najbolje igračice Jelene Dubljević. Samo je veliko razočaranje”, rekla je Milica Jovanović.

Crna Gora još uvijek ima teoretske šanse da se domogne trećeg mjesta u grupi D i plasmana u osminu finala.

Kolo prije kraja, Belgija ima dvije pobjede, Rusija i Letonija po pobjedu i poraz, dok je Crna Gora bez pobjede, ali formalno i dalje u igri za prolaz.

U posljednjem kolu našoj selekciji bi najviše odgovarala pobjeda Letonije protiv Belgije, jer bi u tom slučaju za prolaz bila dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Ruskinja (Letonija i Belgija bi imale po dvije pobjede, a Crna Gora bi sa jednom pobjedom bila bolja međusobno od Rusije).

U slučaju, pak, da Belgija pobijedi, onda bi našoj reprezentaciji trebala pobjeda od 17 razlike protiv Rusije kako bi na mini tabeli tri ekipe sa po pobjedom i dva poraza (Letonija, Crna Gora, Rusija) bila ispred Ruskinja.

"Za Rusiju treba da oporavimo sve igračice, pokušaćemo svima da damo šansu, i a pokušamo da pokažemo da smo bolji od onoga što smo od onoga što smo pokazali u određenom dijelu meča sa Letonijom", zaključio je Injiges.

Bonus video: