Dubljević u transu, MVP finala, Valensija šampion!

Valensija je u četvrtom meču finalne serije savladala Real 87:76 i sa 3:1 u pobjedama osvojila titulu šampiona Španije. Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević je proglašen za MVP-ja finala - u završnici plej-ofa prosječno je postizao 13,5 poena uz 7 skokova.
2 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Acb.es
Bojan Dubljević, Foto: Acb.es
Ažurirano: 16.06.2017. 20:37h

Već dvije decenije važi za jedan od najstabilnijih i najboljih španskih klubova.

Došlo je vrijeme da se kvalitet i odlična organizacija pretoče u prvu titulu – Valensija, predvođena najkorisnijim igračem finalne serije Bojanom Dubljevićem, je novi šampion Španije!

„Narandžasti“ su napravili malo čudo, srušivši u završnici, činilo se neprikosnovenog, dvostrukog uzastopnog vladara Real 3:1.

Završni udarac napravili su večeras pred svojim navijačima, u grotlu „La Fontete“ savladavši „kraljevski klub“ 87:76.

Već do poluvremena, Valensija je bila na +17 (48:31), a sredinom trećeg perioda je imala i 23 poena viška (60:37).

Madriđani su tokom posljednje dionice prišli na šest poena (69:75), ali za više nisu imali snage...

Žoan Sastre je šuterski predvodio Valensiju u posljednjem meču sezone sa 19 poena, Vil Tomas je dodao 12, a Antoan Dion i Romen Sato po 10.

Dubljević nije bio na uobičajenom napadačkom nivou - za nepunih 20 minuta na parketu ubacio je samo poen (0 - 4 šut iz igre), ali se iskupio sa 9 skokova i 3 asistencije.

Njegov doprinos pisanju istorije košarke u Valensiji ne treba dovoditi u pitanje: finalnu seriju je završio sa 13,5 poena i 7 skokova prosječno po meču, pa je po završetku meča zasluženo podigao pehar namijenjen MVP-ju.

"Rekao sam u septembru da ćemo biti šampioni" - kazao je 25-godišnji Nikšićanin neposredno po okončanju susreta.

"Proglasili su me ludim, a titula je sada naša."

Crnogorski reprezentativac je u Valensiji od 2012. godine, a ove sezone je uvršten u idealne petorke Evrokupa i ACB lige.

Bonus video: