Treći povratak Todorova na klupu MZT-a

57 pregleda 0 komentar(a)
Todorov, Foto: Mztskopjeaerodrom.mk
Todorov, Foto: Mztskopjeaerodrom.mk
Ažurirano: 15.06.2017. 15:46h

Bivši selektor mlade košarkaške reprezentacije Makedonije Aleksandar Todorov od danas je novi trener MZT-a, objavio je klub iz Skoplja.

Todorov (43) je sa MZT-om potpisao jednogodišnji ugovor, a na čelu stručnog štaba je zamijenio hrvatskog trenera Anta Nazora, kome je istekao ugovor.

Aleksandar Todorov, kome će ovo će biti četvrti put da vodi MZT, prvi je trener koji je uspio da donese nacionalnu šampinsku titulu skopskom klubu 2012. godine, a i prvi je koji ga je vodio u Jadranskoj ligi.

Pred novom trenerom MZT-a je, kako se navodi, ozbiljan zadatak da obnovi tim s obzirom da trenutno ugovorne obaveze imaju samo tri igrača - kapiten tima Marko Simonovski, reprezentativac Adem Mekić i Amerikanac Gzavijer Tems.

Todorov, ističe se, može da računa na talente iz omladinske škole kluba, uključujući i promovisane prvotimce Leonida Todorovskog, Andreja Nastevskog, Damjana Misa, Petra Prentovića i Martina Milevskog.

"Zadatak novog trenera će još od prvog dana biti popunjavanje praznina u sastavu i građenje tima koji će produžiti sa dominacijom na makedonskoj sceni, ali i imati izvanredan nastup u Jadranskoj ligi", navodi se u saopštenju MZT-a.

Bonus video: