KSCG: Rajs stiže na pripreme, nestrpljiv da igra na Eurobasketu

"Dogovoreno je da Rajs doputuje u Crnu Goru 21. jula, a dva dana kasnije planiran je početak priprema za treće učešće našeg državnog tima na smotri najboljih selekcija Evrope" - navodi se u saopštenju KSCG.
3 komentar(a)
Tajris Rajs, Foto: Beta/AP
Tajris Rajs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2017. 20:47h

Košarkaški savez Crne Gore reagovao je na informaciju koja se pojavila u pojedinim medijima da je Tajris Rajs odbio poziv selektora Bogdana Tanjevića da se pojavi na pripremama "crvenih" pred Eurobasket.

Plejmejker Barselona biće u timu i želi da igra za reprezentaciju - suština je saopštenja.

"Selektor Bogdan Tanjević obavio je telefonski razgovor sa Rajsom, tokom kojeg su razgovarali o planu priprema, kao i očekivanjima koja stručni štab ima od plejmejkera Barselone za nastup na predstojećem Eurobasketu" - navodi se na sajtu KSCG.

"Rajs je u razgovoru ponovio sve što je selektoru Tanjeviću najavio u januaru ove godine, a to je da sa velikom željom dolazi na pripreme reprezentacije, te da očekuje da će opravdati očekivanja stručnog štaba i doprinijeti dobrom rezultatu Crne Gore na šampionatu koji se održava u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji."

"Dogovoreno je da Rajs doputuje u Crnu Goru 21. jula, a dva dana kasnije planiran je početak priprema za treće učešće našeg državnog tima na smotri najboljih selekcija Evrope."

U saopštenju je navedeno i da je Rajs razgovarao sa centrom Valensije Bojanom Dubljević, kao i da ga KSCG nije uslovljavao.

"KSCG demantuje da je Rajsu postavljen bilo kakav ultimatum u pogledu nastupa na Eurobasketu, već želimo da saopštimo da je plejmejker Barselone u svakom razgovoru sa stručnim štabom i saigračima, potvrdio da s nestrpljenjem očekuje predstojeći šampionat."

Rajs je bio ponajbolji igrač "crvenih" na Eurobasketu 2013. godine, kada je postizao 16,8 poena uz 4 asistencije po meču.

Bonus video: