Budućnost po NBA sistemu - Žarko Đurišić, direktor Minesote, se vraća u Podgoricu?

Prema planovima čelnika Budućnosti, Đurišić bi bio zadužen za prvi tim – za angažovanje igrača i trenera, ali i za neku vrstu kontrole mlađih selekcija
359 pregleda 2 komentar(a)
Žarko Đurišić, Foto: Savo Prelević
Žarko Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2017. 16:45h

Košarkaški klub Budućnost Voli u procesu je reorganizacije – traži se novi trener, traže se novi igrači, ali i čovjek, koji će biti na čelu takmičarske strukture, čovjek koji će imati ulogu, kakvu u NBA timovima imaju generalni menadžeri.

Želja predsjednika kluba Dragana Bokana je da to bude Žarko Đurišić, koji je igračku karijeru počeo u Budućnosti, nastavio u Sloveniji, a dugo godina je direktor za igračka pitanja u Minesoti Timbervulfsima.

Razgovori na tu temu su obavljeni nedavno, interesovanje postoji i sa Đurišićeve strane, traži se model po kome bi ta saradnja funkcionisala, s obzirom na to da je Đurišić dugo godina u SAD.

Prema planovima čelnika Budućnosti, Đurišić bi bio zadužen za prvi tim – za angažovanje igrača i trenera, ali i za neku vrstu kontrole mlađih selekcija.

Njegovo ogromno iskustvo i poznavanje tržišta bili bi od neprocjenjivog značaja, i u kratkom, i na dugi rok.

Đurišić je prije tri godine u intervjuu za “Vijesti” rekao da je “potpuno prirodno” da se jednog dana vrati u Crnu Goru, te da je uvijek spreman da pomogne.

Da li je došao taj dan...

Kako god, urgentno je pitanje trenera, a rješenje je, za sada, daleko.

Prvi bio je Dejan Milojević, ali se nekadašnji igrač Budućnosti zahvalio na ponudi.

Aleksandar Džikić je sada kandidat broj jedan, mada će ozbiljnija priča sa trenerom Partizana početi tek kada se završi prvenstvo Srbije.

Tek kada se vidi da li će doći do dogovora između Žarka Đurišića i Budućnosti, te kada se riješi pitanje trenera, može ozbiljno da se pristupi kompletiranju ekipe za sezonu 2017/2018.

Bonus video: