Crna Gora ubjedljiva protiv Slovenije

Novi duel istih rivala na programu je u četvrtak u 20 sati, opet u sportskom kompleksu "Verde"
88 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Anđelika Danijel Robinson, Crna Gora - Slovenija, Foto: KSCG
Košarkašice Crne Gore, Anđelika Danijel Robinson, Crna Gora - Slovenija, Foto: KSCG
Ažurirano: 07.06.2017. 21:44h

Ženska košarkaška reprezentacija pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Slovenije 72:59 (9:4, 21:18, 22:16, 20:21), u prvoj od dvije kontrolne utakmice dva tima sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna.

Naša reprezentacija je upisala drugu pobjedu u pripremnom periodu (nakon trijumfa protiv Kanade na turniru u Bordou), u kojem su doživjele i tri poraza (od Srbije na Zlatiboru, te Francuske i Ukrajine na turniru u Bordou).

Nakon prve četvrtine u kojoj su oba tima tražila pravi ritam u napadu, ''crvene'' su sredinom drugog perioda stekle dvocifrenu prednost koju su sačuvale do kraja meča.

Novi peh umalo je zadesio našu reprezentaciju nakon povrede Jelene Dubljević - centar Iva Perovanović doživjela je povredu arkade na početku meča, ali se, srećom, nakon intervencije doktora vratila u dvoranu i finiš pratila sa klupe.

"Zadovoljan sam jer napredujemo iz utakmice u utakmicu. Imamo još prostora za napredak i vjerujem da ćemo već u drugom meču protiv Slovenije prikazati bolje izdanje. Želja je da priliku dobije što više igračica, a važno je i da smo pobijedili jer to utiče pozitivno na samopouzdanje tima. Moramo da igramo bez Jelene Dubljević i u odsustvu najbolje igračice, želimo da se borimo za svaku loptu i da navijači vide želju svih u našem timu. Ne znam kakav rezultat navijači mogu da očekuju od nas na Eurobasketu, ali želim da vide želju i borbu u svako meču", kazao je selektor Crne Gore Roberto Injiges nakon meča.

Sjajno izdanje pružila je Milica Jovanović koja je postigla 28 poena, uz sjajan šut iz igre (14 - 11), te šest pogođenih trojki iz osam pokušaja.

Dvocifren učinak imale su i Irena Matović, Anđelika Danijel Robinson i Kristina Raković sa po 10 poena.

Kompletnu statistiku možete vidjeti OVDJE.

"Možemo da budemo zadovoljne igrom i rezultatom. U većem dijelu meča smo bile na potrebnom nivou, a uočile smo i greške koje moramo da ispravimo, naročito u odbrani. Želimo da pružimo maksimum i u drugom meču protiv Slovenije, a nakon toga se okrećemo analizi protivnika u grupi", kazala je Jovanovićeva nakon meča.

Novi duel istih rivala na programu je u četvrtak u 20 sati, opet u sportskom kompleksu ''Verde'' i biće to i posljednja provjera za Jelenu Škerović i saigračice uoči Eurobasketa u Češkoj koji počinje 16. juna.

Rivali u grupi D su Rusija, Belgija i Letonija, prvoplasirani tim ide u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz četiri grupe kroz osminu finala tražiti svoje mjesto među osam najboljih.

Bonus video: