Protiv Slovenije generalne provjere za EP

Naša reprezentacija u Češku putuje 14. juna
0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 07.06.2017. 07:39h

Najbolje crnogorske košarkašice će večeras i sjutra veče u sportskom kompleksu "Verde" protiv Slovenije (oba duela počinju u 20 sati i otvorena su za javnost) imati posljednje provjere pred start Evropskog prvenstva u Češkoj (od 16. do 25. juna).

Izabranice Roberta Injigesa su do sada u pripremnom periodu odigrale četiri meča - na Zlatiboru su poražene od Srbije sa 72:40 (drugi planiran meč dvije selekcije je otkazan zbog bolesti i povreda u našoj selekciji), dok su na turniru u francuskom Bordou savladale Kanadu (67:66), a potom doživjele poraze od Ukrajine (72:59) i Francuske (66:60).

Najveći peh za reprezentaciju, naravno i samu igračicu, je povreda stopala naše najbolje igračice, Jelene Dubljević, zbog koje će preskočiti predstojeći šampionat Starog kontinenta.

Nakon prijateljskih duela protiv Slovenije koja se takođe, priprema za Eurobasket u Češkoj, selektor Injiges odrediće spisak od 12 igračica na koje računa za četvrto uzastopno učešće naše reprezentacije na smotri najboljih reprezentacija Evrope.

Rivali na EP u grupi D su Rusija, Belgija i Letonija. Prvoplasirani tim ide u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz četiri grupe kroz osminu finala tražiti svoje mjesto među osam najboljih.

Naša reprezentacija u Češku putuje 14. juna.

Bonus video: