Poraz od Francuske na kraju turnira u Bordou

56 pregleda 0 komentar(a)
Milica Jovanović, Foto: FIBA Europe
Milica Jovanović, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 02.06.2017. 22:00h

Najbolje crnogorske kođarkašice su sa pobjedom i dva poraza završila je nastup na turniru u Bordou, koji je bio provjera za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna – izabranice Roberta Injigesa poražene su večeras od domaćina Francuske 66:60 (25:7, 13:18, 16:19, 12:16), u posljednjem kolu turnira.

''Crvene'' su u Bordou savladale Kanadu (67:66) i poražene su od Ukrajine (72:59), ali su osim u prvom meču na turniru bile oslabljene neigranjem najbolje igračice Jelene Dubljević, koja će zbog povrede stopala propustiti i Eurobasket.

U duelu protiv domaćina, aktuelnog vicešampiona Evrope i jednog od favorita za zlato na predstojećem Eurobasketu, ''crvene'' su pružile izdanje za zaborav u prvoj četvrtini, ali su u nastavku meča pružile sjajan otpor i bile ravnopravan rival favorizovanom protivniku, pa su do samog finiša bile u igri.

"Nijesam zadovoljan organizacijom turnira, odnosno načinom na koji su nas domaćini ugostili, jer su hrana i hotel bili na veoma lošem nivou. Ponosan sam na ekipu, jer su sve igračice imale pravi pristup u duelu protiv Francuske. Ovo je pravi put i borbenost i vraćanje u utakmicu nakon lošeg početka je nešto čime sam veoma zadovoljan. Nastavljamo sa napornim radom u Podgorici kako bi spremno dočekali početak Eurobasketa", kazao je Injiges nakon meča.

Tri igračice imale su dvocifren učinak – Iva Perovanović i Milica Jovanović postigle su po 17 poena, uz po šest skokova, dok je Jelena Škerović meč završila sa učinkom od 13 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Anđelika Danijel Robinson je uz pet poena, imala i 10 skokova.

U pobjedničkoj selekciji najefikasnija je bila Marin Johanes sa 13 poena.

Reprezentacija se u subotu vraća u Crnu Goru, a posljednje provjere za Eurobasket imaće 7. i 8. juna protiv Slovenije u Podgorici, a polazak na Eurobasket je 14. juna.

Rivali u grupi D su Rusija, Belgija i Letonija, prvoplasirani tim ide u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz četiri grupe kroz osminu finala tražiti svoje mjesto među osam najboljih.

Bonus video: