Nikola Mirotić o meču sa Crnom Gorom, emocijama, Bulsima, Dončiću, Lebronu...

„Bio sam srećan kada sam saznao da ću da igram protiv Crne Gore, ali neće biti lako ako budem dio tog meča. Sigurno da će ta utakmica biti puna emocija. Ako budem igrao, pokušaću da odradim meč na najbolji način, da u mojoj glavi to bude još jedna normalna utakmica, iako neće biti lako“, kazao je Mirotić
60 pregleda 16 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Beta/AP
Nikola Mirotić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.05.2017. 14:05h

Nikola Mirotić završio je treću sezonu u Čikagu, a odmor kao i obično provodi u rodnoj Podgorici.

I biće mu potreban, jer ga nakon NBA sezone, najvjerovatnije, očekuje nastup na Eurobasketu, u dresu španske selekcije.

Zašto je njegovo učešće na Evropskom prvenstvu upitno - zato što prethodno mora da završi pregovore oko potpisavanje novog ugovora klupskog ugovora, a kako sada stvari stoje, produžiće saradnju sa Bulsima.

„Još ne znam da li ću biti na Eurobasketu. U ovom trenutku je najvažnije da sam pozvan i da imam želju da igram. Međutim, mnogo toga zavisiće od kluba. Ako produžim ugovor na četiri-pet godina, kao što bi trebalo, njihov prvi cilj je da ostanem tamo da radim, spremim se za novu sezonu, da napravim korak naprijed. Vidjećemo – moj cilj je da igram na Eurobasketu i da osvojimo još jedno zlato“, kazao je Mirotić za „Vijesti“.

Američki mediji pišu da su Lejkersi zainteresovani za 26-godišnjeg Mirotića – ali će Čikago, što je i normalno, imati prioritet u pregovorima.

„Sada će biti puno tračeva i spekulacija. Važno je da ima timova koji su zainteresovani. Moja prva opcija je da ostanem u Čikagu. Iz nekih izjava, koje sam čitao, mislim da su i oni zainteresovani za nastavak saradnje. Vidjećemo u julu sve“, kazao je Mirotić.

Ako bude igrao na Eurobasketu, Mirotića na startu očekuje meč protiv Crne Gore, 31. avgusta u Klužu.

„Bio sam srećan kada sam saznao da ću da igram protiv Crne Gore, ali neće biti lako ako budem dio tog meča. Sigurno da će ta utakmica biti puna emocija. Ja sam već igrao protiv Crne Gore na prvenstvu do 20 godina u Hrvatskoj. Bilo mi je teško, ali to je moj posao. Ako budem igrao, pokušaću da odradim meč na najbolji način, da u mojoj glavi to bude još jedna normalna utakmica, iako neće biti lako“, kazao je Mirotić.

Sumirajući proteklu NBA sezonu, u kojoj je Čikago u posljednjem meču izborio plej-of, a na startu eliminisan od Bostona, Mirotić kaže da je zadovoljan.

„Zadovoljan sam sezonom, ali uvijek se može bolje. Iskreno, početak nije bio kakav sam očekivao, bilo je malih padova, ali kraj je bio mnogo bolji – završio sam u startnoj petorci i ušli smo u plej-of , iako mnogi nisu mislili da ćemo uspjeti“, kazao je Mirotić, koji je za 24 minuta na parketu, prosječno postizao 10,6 poena i imao 5,5 skokova.

Pred Lukom Dončićem je velika karijera

Luka Dončić, košarkaški biser Reala, brzo će iz Madrida u NBA – baš kao što je to uradio i Mirotić prije tri godine.

„Nisam iznenađen njegovim uspjehom. Možda jesam malo sa tim da je sa 16-17 godina igrao na nivou starijih momaka, koji su već u prvom timu. Vidi se da je mnogo napredovao, da ima talenat, ogromnu želju i posvećenost. Siguran sam da je pred njim velika karijera. Mislim a bi trebalom, nakon što osvoji titule sa Realom, napravi korak u NBA, posebno ako bude prvi ili drugi pik na draftu“, kazao je Mirotić.

Lebron je lider - Klivlend ima prednost

U noći između četvrtka i petka kreće veliko NBA finale između Golden stejta i Klivlenda.

„Ratnici“ imaju prednost domaćeg parketa i veliku želju da se revanširaju za poraz prošle godine.

Može li prsten ostati u Ohaju...

„Sigurno da može. Lebron sve svoje saigrače učini još boljim. Pravi je lider. Prošle godine svi su mislili da je nakon 3-1 u seriji za Golden stejt gotovo. Lebron je u veoma dobroj formi, kao i ostali momci. Biće sigurno šest-sedam utakmica u velikom finalu - biće to pravi spektakl za sve navijače i ljubitelje NBA lige“, kazao je Mirotić.

Bonus video: