Injiges: Važne su nam sve igračice

„Crvene” do ponedjeljka u Podgorici kada putuju na turnir u Bordou, gdje će igrati sa Francuskom, Kanadom i Ukrajinom
57 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 23.05.2017. 20:14h

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore od juče je kompletna jer se ekipi priključila je naturalizovana Amerikanka, centar Anđelika Danijel Robinson.

Kako je saopšteno iz KSCG, sa ekipom koja od ponedjeljka pripreme za Evropsko prvenstvo u Češkoj (16 - 26. jun) odrađuje u sportskom kompleksu „Verde” u Donjoj Gorici, od ponedjeljka trenira i najbolja igračica Jelena Dubljević, a od povreda su se oporavile i Božica Mujović i Milica Jovanović.

Selektor Roberto Injiges trenutno ne može da računa na Irenu Matović i Marinu Pejović, koje su doživjele povrede tokom dvonedjeljnih priprema na Zlatiboru (odigran je i jedan kontrolni meč sa Srbijom, dok je drugi otkazan zbog povreda i bolesti u našoj selekciji), ali bi i one uskoro trebalo da počnu da treniraju sa ostatkom tima.

"Vidjećemo kako će se Robinson uklopiti u ekipu, ali je igrala dobro na prošlom Evropskom prvenstvu. Radimo veoma dobro, veoma sam zadovoljan igračicama. Imali smo probleme na Zlatiboru, prije svega zbog virusa, a onda i fizičkih povreda, što je uticalo na rad. Ali smo, ipak, radili dobro", kaže selektor Injiges.

- Igračice polako vraćaju formu i ritam, imamo 12 spremnih igračica. Želimo da stignemo na EP u dobrom fizičkom stanju. Nije važno što se sada događa, nego što će biti od 16. juna. Ne pridajemo preveliku važnost prijateljskim mečevima, važno je da u Češkoj budemo spremni - dodao je španski stručnjak.

Injiges ističe da je važno da se „sve igračice osjećaju važnim”.

"Mi ne možemo da razmišljamo da sa četiri-pet igračica odemo do medalje na EP. Nisu dovoljne samo veteranke, treba uključiti i mlađe, treba imati strpljenja za njihove greške i neiskustvo, i polako ih uvoditi u ritam. I starije igračice su osjetile da su mlade potrebne, shvatile su da nam treba energija mlađih, a na ovom EP se polako vrši i smjena generacija".

„Crvene” će do ponedjeljka boraviti u Podgorici kada putuju na turnir u Bordou, gdje će pored domaćina Francuske, igrati protiv Kanade i Ukrajine. Nakon povratka iz Francuske, Jelena Škerović i saigračice od 3. juna će boraviti u Podgorici, 7. i 8. su planirani kontrolni mečevi protiv Slovenije, a polazak na Eurobasket je 14. juna.

"Važno je kako ćemo igrati prijateljske mečeve, da u djelo sprovedemo stvari koje sada pokušavamo da radimo. Pobjede u prijateljskim mečevima pomažu, ali nisu primarne, iako ubjedljivi porazi mogu da donesu sumnju u sopstvene mogućnosti. U Francuskoj ćemo igrati tri teške utakmice u tri dana, onda ovdje dvije sa Slovenijom, a ti mečevi će biti „fina ruka”. To su jaki rivali, kakvi nam i trebaju", zaključio je Injiges.

Dubljević: Nadam se da će ovo ljeto biti potpuno druga priča

Jelena Dubljević je zbog povrede, koja je mučila čitavu sezonu, propustila prvi dio priprema.

"Ovo je nova šansa, nova prilika i nova energija. Imamo novog selektora, uz koga idu nova taktika i filozofija. Svi smo jako uzbuđeni, skoncentrisani i motivisani. Naravno, svaka promjena je dobra. Imale smo dobrih i loših momenata do sada, sada smo starije i zrelije. Nadam se da će ova godina biti drugačija. Pokazale smo novu energiju i u novembru, „skupile smo se” i shvatile da nemamo još puno šansi ispred nas. Nadam se da će ovo ljeto biti potpuno druga priča", rekla je Dubljevićeva.

Bonus video: