Bar domaćin Super kupa, juniorska liga još pod znakom pitanja

“Dosta toga treba da se uskladi. ABA liga 2 trenutno nije izvjesna, dok je juniorska liga puno realnija opcija, ali prvo treba da se uskladi kalendar takmičenja”, kazao je Novosel
84 pregleda 0 komentar(a)
ABA skupština, Foto: Aba-liga.com
ABA skupština, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 22.05.2017. 15:01h

Skupština ABA lige biće održana sjutra u 15 sati u Zagrebu.

Na Skupštini će se utvrditi kalendar takmičenja, raspravljaće se i o broju klubova za sezonu 2017/18, a razmatraće se i pokretanje ABA lige 2, kao i juniorske lige.

Ono što je izvjesno da će 17. sezona početi u Crnoj Gori, gdje će se premijerno održati Super kup, čiji će domaćin biti Mornar iz Bara.

“Rano je da detaljnije pričamo o tome, jer Skupština još nije održana, ali izvjesno je da će Bar biti domaćin Super kupa ABA lige”, kazao je direktor lige Krešimir Novosel za “Vijesti”.

Zbog novog formata kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje počinju na jesen, prvi put će biti pauze u kalendaru ABA lige.

“Moje mišljenje je da će biti pauza tokom kvalifikacija, ali o tome će odlučiti klubovi”, rekao je Novosel.

Otvoreno je pitanje oko pokretanja ABA lige 2, kao i juniorske lige. Čini se da će se na to još pričekati...

“Dosta toga treba da se uskladi. ABA liga 2 trenutno nije izvjesna, dok je juniorska liga puno realnija opcija, ali prvo treba da se uskladi kalendar takmičenja”, kazao je Novosel.

Očekuje se da će i u narednoj sezoni u ABA ligi igrati 14 klubova, mada nije isključeno da ih bude 12.

Bilo je zahtjeva klubova sa Kosova da budu dio eks-Ju elite. Želja, zapravo, ima dosta, ali…

“Klubovi iz Bugarske pa i Austrije žele da budu dio ABA lige. Bosna i Hercegovina je izrazila želju da ima još jednog predstavnika. Što se tiče Kosova, oni su tražili da igraju ABA ligu, ali teško. U našem Statutu jasno piše iz kojih šest zemalja ekipe mogu da učestvuju i kako se mogu kvalifikovati u regionalno takmičenje”, zaključio je Novosel.

Bonus video: