Basket bez pobjednika - u Salcburgu odlučuju ko će iz Podgorice u Vašington

Kako prenosi specijalizovani portal kosarka.me, čudan sistem takmičenja, u kojem je broj postignutih poena bitniji od broja pobjeda, uzrok je prekida takmičenja
69 pregleda 2 komentar(a)
basdket, Foto: Red Bull Content Pool
basdket, Foto: Red Bull Content Pool
Ažurirano: 20.05.2017. 21:44h

Takmičenje u uličnom basket “tri na tri” – “Red Bull Reign”, koje je održano danas na košarkaškom terenu u Njegoševom parku, završeno je bez pobjednika.

U finišu turnira, sa koga bi pobjednik trebalo da ide u Vašington na basket sa ekipama iz cijelog svijeta, došlo je do totalne konfuzije.

Kako prenosi specijalizovani portal kosarka.me, čudan sistem takmičenja, u kojem je broj postignutih poena bitniji od broja pobjeda, uzrok je prekida takmičenja.

Naime, ekipa “Barani”, čekala je ishod meča između timova “Blok 5” i “Jokatore”, koji je završen “Jokatorea” 35:31, što je tom timu donijelo finale, iako je prethodno čak tri puta poražena od “Barana”!

“Barani” su smatrali da ove dvije ekipe namjerno dozvoljavaju jedna drugoj šuteve bez jake odbrane, kako bi jedna od njih izborila plasman u finale, prenosi košarka.me.

Poslije pauze, odlučeno je da se meč ponovi, ali je ponovo postignut veliki broj koševa!

Sudije i organizatori su tada saopštili takmičarima i brojnoj publici da će se povući i pregledati snimak meča, nakon čega su odlučili da “Barani” i “Jokatore” odigraju majstoricu za finale, što su basketaši iz Bara odbili, pa je organizator riješio da se finale i ne odigra.

Snimci utakmica biće poslati u Salcburg, u sjedište Red Bulla, odakle će narednih dana biti javljeno ko će biti proglašen pobjednikom i samim tim dobiti karte za Svjetsko prvenstvo u Vašingtonu!

Bonus video: