Četiri velikana u borbi za Carigrad

Spektakl u jedinom gradu na dva kontinenta počinje danas u 17.30 časova, duelom CSKA i Olimpijakosa.
54 pregleda 0 komentar(a)
Evroliga, Foto: Euroleague.net
Evroliga, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 19.05.2017. 09:41h

Hoće li najtrofejniji evropski klub osvojiti „desimu” i u košarci? Može li veliki Željko Obradović do devete titule prvaka Evrope?

Da li će CSKA odbraniti carski tron u Carigradu i osmi put se popeti na krov Starog kontineta?

Ima li u rukama Vasilisa Spanulisa još magije dovoljno da četvrti put bude MVP fajnl-fora i postane tek 12. igrač u istoriji koji je bar četiri puta osvajao elitno evropsko takmičenje?

Pitanja je mnogo, a samo na jedno će stići potvrdan odgovor u nedjelju veče, kada se u Istanbulu stavi zavjesa na 60. izdanje najjačeg takmičenja na Starom kontinentu. Spektakl u jedinom gradu na dva kontinenta počinje danas u 17.30 časova, duelom CSKA i Olimpijakosa.

Ruski tim je uspješniji u međusobnim mečevima, jer vodi 21:12, ali je velikan iz Pireja dobio sva tri duela na završnim turnirima, posljednji u polufinalu 2015.

"Sada nije u centru pažnje istorija. Živimo u sadašnjem trenutku, ne u prošlosti", poručio je trener aktuelnog prvaka Dimitris Itudis, koji će vjerovatno računati na tek oporavljenog Miloša Teodosića:

"Miloš nije igrao četvrtfinale, kao ni u VTB ligi protiv Astane, a nije ni trenirao. Tek je počeo da radi sa ekipom, ali ima veliku želju da nastupi".

Spanulis je četiri puta igrao polufinale i svaki put se radovao pobjedi.

"Uspomene na titule su nezaboravne, ali sam ih sada ostavio sa strane. Uvjeren sam da ćemo namučiti CSKA, a potrudićemo se da sprovedemo plan trenera Sfairopulosa i kontrolišemo ritam meča", poručio je legendarni plejmejker.

U 20.30 časova počinje duel Fenerbahče i Reala. „Kraljevski klub” je prije dvije godine na putu ka devetoj kruni savladao „žuto-plave” u polufinalu sa 96:87, ali su se Obradovićevi puleni osvetili lani u četvrtfinalu, koje su dobili sa 3:0 u pobjedama. I ove sezone su istim rezultatom izbacili Panatinaikos i pokušaće da u svom gradu prigrabe prvu titulu prvaka Evrope.

"Imamo odličan tim i klub, a tokom prethodne dvije sezone smo stekli iskustvo. Svake godine napredujemo, nadam se da ćemo napraviti još korak više", rekao je Obradović, čiji je tim lani izgubio u finalu od CSKA nakon produžetka.

Real je osvojio 1. mjesto u regularnom dijelu sezone, a onda u četvrtfinalu izbacio takođe istanbuski tim, Darušafaku. Pablo Laso nema dobar skor protiv 57-godišnjeg Čačanina, ali ne haje za to.

"Nije bitno da li od nekoga izgubite i 20 puta, bitno je da ga pobijedite u narednom meču", rekao je Laso, koji je Realu 2015. vratio titulu nakon tačno dvije decenije čekanja i Obradovićevog pehara u Saragosi 1995. godine.

Raspored

Danas

CSKA - Olimpijakos (17.30)

Fenerbahče - Real Madrid (20.30)

Nedjelja

Finale (20)

Meč za 3. mjesto (17)

Bonus video: