Vučević još dvije, Antić još godinu

Vučevićev cilj je bio da vrati klub u elitu i to je uradio bez ikakvih problema, jer kolo prije kraja ima četiri pobjede više od najbližeg pratioca.
94 pregleda 0 komentar(a)
Savo Vučević, Foto: Filip Roganović
Savo Vučević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.05.2017. 07:45h

Nekoliko dana nakon što je osvojio titulu u Pro B ligi i vratio Burž an Bres u elitni rang francuske košarke, Savo Vučević je dobio adekvatnu „zahvalnicu” od uprave - 60-godišnji trener je produžio ugovor do ljeta 2019.

Vučević, koji je davne 1990. počeo da radi u Francuskoj i u međuvremenu četiri sezone proveo u belgijskoj Šarlroi, sa kojom je dva puta bio šampion, prošlog ljeta je stigao u Burž. Cilj je bio da vrati klub u elitu i to je uradio bez ikakvih problema, jer kolo prije kraja ima četiri pobjede više od najbližeg pratioca.

Iako je dugo u Francuskoj, do sada je samo jednom vodio tim u Pro A ligi, u sezoni 2001/2002, kada je bio na klupi Šolea. Tada je proglašen za trenera godine nakon 13 vezanih pobjeda u završnici regularnog toka, a u polufinalu plej-ofa je ispao od kasnijeg šampiona ASVEL-a.

Zanimljivo je da će se Vučević naredne sezone boriti sa svojim pašenogom, Nikolom Antićem. Supružnicima sestara koje su sa SFRJ bile olimpijske šampionke u rukometu, Ljiljane i Svetlane (nekada Mugoša), treći put će se ukrstiti sportski putevi. Savo je bio trener tri godine mlađem Nikoli 90-ih u francuskom Bondiju, potom su se nadmudrivali u Pro B ligi kao treneri Antiba, odnosno Šarlevil-Mezijea i Šalon Remsa, a sada ih čekaju dueli u elitnom rangu.

Antić je jedini trener u istoriji tima koji je nastao fuzijom klubova iz Šalona i Remsa prije sedam godina. Prije nekoliko dana se pojavila informacija da bi mogao da ode, ali je dobio ponudu uprave da produži ugovor na još sezonu.

U Francuskoj radi i Zvezdan Mitrović, koji je u srijedu proglašen za najboljeg trenera te zemlje, jer je ove godine sa Monakom činio čuda. Na klupi kluba iz Kneževine je, zanimljivo, naslijedio upravo Vučevića u martu 2015. i ušao u elitu, osvojio dva Liders kupa i oba puta regularni dio sezone u Pro A ligi završavao na 1. mjestu.

Epizodu dugu sezonu i po u Limožu je prije tri dana završio Duško Vujošević. Prvi selektor Crne Gore će od sada voditi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Bonus video: