Klivlend odmah napravio brejk u Bostonu

"Kavsi" su imali deset dana da se pripreme za start finala, Boston je prije dvije večeri igrao sedmu utakmicu sa Vašingtonom, a razlika u energiji i pristupu bila je evidentna
0 komentar(a)
boston klivlend, Foto: Reuters
boston klivlend, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2017. 05:37h

Klivlend je već u prvom meču finalne serije plej-ofa Istočne konferencije napravio brejk - aktuelni šampion slavio je u Bostonu 117:104 i poveo 1-0 u seriji.

"Kavsi" su imali deset dana da se pripreme za start finala, Boston je prije dvije večeri igrao sedmu utakmicu sa Vašingtonom, a razlika u energiji i pristupu bila je evidentna.

Gosti su očigledno mnogo svježiji i odmorniji, igrači domaćeg tima nisu mogli da isprate njihov ritam...

Klivlend je na kraju prve četvrtine imao 11 poena prednosti, nakon prvog poluvremena plus 21 i bilo je jasno da će Boston izgubiti prednost domaćeg terena.

Najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 38 poena, devet skokova i sedam asistencija, sjajno ga je pratio Kevin Lav sa 32 poena, 12 uhvaćenih lopti, a uz njih je dobru partiju pružio i Tristan Tompson sa 20 poena i devet skokova.

"Lebron igra na visokom nivou i to je razlog zbog kojeg ga toliko forsiramo. Kad Lebron igra na tom nivou ostali momci mogu da budu i solidni i imamo dobre šanse za pobjedu", rekao je trener Klivlenda Tajron Lu poslije meča.

Džae Krauder i Ejveri Bredli ubacili po 21 poen za Seltikse, dok je Ajzea Tomas ostvario dabl-dabl sa 17 poena i 10 asistencija.

"Bili su agresivniji tim, tim sa više energije. Ne možemo ekipi njihovog kalibra da dozvolimo da izgrade takvo vođstvo u prvoj četvrtini. Drugu utakmicu moramo bolje da počnemo", rekao je centar Seltiksa Al Horford.

Drugi meč se igra u noći između petka i subote.

Bonus video: