Zvezdan Mitrović najbolji trener Francuske

Mitrović je sa košarkašima Monaka osvojio 1. mjesto u regularnom toku Pro A lige sa 30 pobjeda i četiri poraza, odbranio trofej u Liders kupu i zauzeo 3. mjesto u FIBA Ligi šampiona
75 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Twitter
Zvezdan Mitrović, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.05.2017. 20:42h

Sezonu u kojoj je njegov Monako rušio sve pred sobom, Zvezdan Mitrović je krunisao zasluženim priznanjem - 47-godišnji Podgoričanin je proglašen za najboljeg trenera Francuske.

Košarkaši iz Kneževine su osvojili 1. mjesto u regularnom toku Pro A lige sa 30 pobjeda i četiri poraza, odbranili trofej u Liders kupu i zauzeli 3. mjesto u FIBA Ligi šampiona.

Zbog toga nije bilo nikakvih dilema u čijim rukama će završiti nagrada. Mitrović je na listi laureata naslijedio selektora Francuske Vensana Kolea, čiji je Strazbur savladao u posljednjem kolu u gostima sa 92:85, iako je davno obezbijedio 1. mjesto.

Čovjek koji je kao pomoćni trener učestvovao u prvim velikim uspjesima Budućnosti posljednje decenije prošlog vijeka je ime gradio u Ukrajini, gdje je bio trener Himika, Krivbasbasketa, Budiveljnika i Azovmaša, a od marta 2015. je u Monaku.

Uveo je tim u Pro A ligu i odmah u prvoj sezoni bio prvi na kraju regularnog toka, ali tada nije dobio zasluženo priznanje. Koliko ga cijene u Francuskoj, dovoljno govori činjenica da je dva puta bio trener na ol-star utakmicama.

Sada ga čeka napad na zasluženu titulu. Rival već u četvrtfinalu biće mu aktuelni šampion ASVEL, koji je ove sezona dobio sva tri puta - u šampionatu je bilo 90:74 i 92:88, a u finalu Liders kupa 95:91.

Najtrofejniji francuski klub je prošle godine bio bolji, ali je kucnuo čas za osvetu...

Bonus video: