Popovič: Razmislimo o istoriji faulova Zaze Pačulije

0 komentar(a)
Greg Popovič Pau Gasol San Antonio, Foto: Reuters
Greg Popovič Pau Gasol San Antonio, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.05.2017. 19:56h

Krilo San Antonija Kavaj Lenard gotovo sigurno neće igrati u drugoj utakmici finala Zapada protiv Golden Stejta, potvrdio je trener Sparsa Greg Popovič.

Lider San Antonija se povrijedio sinoć u prvoj utakmici kada je nezgodno doskočio na nogu Zaze Pačulije. Stradao je članak, a Voriorsi su nakon što je Lenard napustio parket nadoknadili minus od 25 poena i pobijedili.

Popovič je pričao o onome što zanima sve u SAD - da li smatra da je Pačulja namjerno povrijedio Lenarda.

"Ranije je na utakmici u Dalasu umalo slomio ruku Kavaju. Pitajte Dejvida Vesta, njegovog sadašnjeg saigrača, kako se proveo dok je Zaza igrao za Dalas. Razmislite o njegovoj istoriji" počeo je Popovič i nastavio:

"Sinoć smo vidjeli potpuno neprirodno zatvaranje koje je liga zabranila prije mnogo godina i tome posvetila veliku pažnju. Kavaj neće igrati, a vi želite da vam kažem kako se osjećamo povodom toga", istakao je Popovič.

"Igramo protiv tima koji je najvjerovatnije najbolji u ligi i 9.75 od 10 ljudi vjeruje da će Voriorsi savladati San Antonio. Pa, imali smo prokleto dobru sezonu, igrali dosta dobro u plej-ofu, smatram da nam ide sve bolje... Vodili smo sa 23 poena u trećoj četvrtini protiv Golden Stejta i onda ostanemo bez Lenarda na onakav način. Sada želite da znate da li su nam šanse manje i kako se osjećamo? Eto kako se osjećamo...", rekao je Popovič u svom stilu.

Bonus video: