Fatić: Biće to festival košarke, ko dođe neće se pokajati

"Biće to festival košarke, imam informaciju da će biti prepuno ljudi, da dolaze ekipe iz Bara, Nikšića, neki momci sa koledža, sjajne ekipe iz Podgorice. Ljubitelji basketa imaće šta da vide", kaže prošlogodišnji pobjednik u basketu "1 na 1"
0 komentar(a)
Danilo Fatić Red Bull, Foto: Savo Prelević
Danilo Fatić Red Bull, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2017. 16:27h

Na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku 20. maja sa početkom u 9 časova održaće se takmičenje u basketu "3 na 3" pod nazivom "Red Bull Reign".

Na turniru će nastupiti 24 ekipe od preko 50 koliko se prijavilo iz cijele Crne Gore, a pobjednička ekipa predstavljaće našu zemlju na završnom turniru u Vašingtonu 15. septembra.

Biće to prilika da se majstori basketa iz čitave Crne Gore nađu na jednom mjestu, a među njima i Danilo Fatić, prošlogodišnji pobjednik Red Bull takmičenja u basketu "1 na 1" i učesnik velikog svjetskog finala koje je održano u Beogradu.

"Ko me poznaje, znaće da je priča iskrena, ali ja ni ovog puta, baš kao ni prošle godine, nisam bio u toku da se igra turnir sve dok me komšija Dejan opet nije prijavio i kazao mi: "Fatke, moraš da igraš". Nisam birao ekipu, već je on izabrao dva odlična basketaša. I taman kad smo htjeli da pošaljemo prijavu, pozvao me moj kum Peđa Popović, suprug naše proslavljene rukometašice Bojane Popović, i pitao me: "Hoćemo li još ovaj put?". Pošto je Peđa odličan basketaš, Dejan mu je ustupio mjesto, a on će nam biti trener. Žao mi je samo što sa nama u ekipi nije i Ranko Stevović, bivši košarkaš i veliki basketaš", kaže Fatić.

On napominje da ima sjajno iskustvo sa "Red Bull" takmičenjima u basketu.

"Prošle godine je bilo vrhunski organizovano, to je stvarno jedna lijepa priča, prilika da se okupimo u onom lijepom Njegoševom parku. Znam da će biti dosta ljudi. Čuo sam da ima mnogo mladih atleta, koji igraju dobar basket i drago mi je da se pokažu neki novi momci. Zahvaljujem "Red Bullu", koji nas je okupio, ovo vidim kao veliku šansu da basket ponovo zainteresuje mlade jer to jeste način života. U Podgorici je nekada bilo pet-šest mjesta na kojima se basket igrao po čitav dan, ali sada to, na žalost, nije tako. Ipak, organizacija "Red Bulla", zatim činjenica da pobjednik ide direktno na svjetsko finale u Ameriku, te lobiranje da basket "3 na 3" bude zastupljen već na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 godine, daju nam priliku da Crna Gora dobije dobru basket ekipu koja može da se ravnopravno takmiči na turnirima po svijetu".

Na pitanje šta može da presudi, Fatić je potpuno jasan:

"Znam iz ličnog iskustva da ko bude više želio, taj će i osvojiti turnir. Biće to sudar stilova, tzv. "zidari" neće moći mnogo da "zidaju" jer se igra na promjenu posjeda, a grupu prolazi ekipa koja postigne najveći broj poena. Biće naporno, takva igra iziskuje veliki utrošak energije, zahtijeva da se ide do krajnjih granica. U svakom slučaju, biće vrlo, vrlo interesantno, još interesantnije nego što je bilo u basketu "1 na 1".

Bivši dugogodišnji porofesionalni košarkaš i prošlogodišnji pobjednik očekuje spektakl...

"Ko dođe, neće se pokajati. Biće to festival košarke, imam informaciju da će biti prepuno ljudi, da dolaze ekipe iz Bara, Nikšića, neki momci sa koledža, sjajne ekipe iz Podgorice. Ljubitelji basketa imaće šta da vide", zaključuje Fatić.

Bonus video: