Vol trojkom izborio majstoricu za Vašington

Odlučujuća utakmica između Vađingtona i Bostona biće odigrana u noći između nedjelje i ponedjeljka u Masačusetsu, a pobjednik tog duela boriće se sa šampionima Klivlend Kavalirsima za veliko finale
1 komentar(a)
Džon Vol, Foto: Beta/AP
Džon Vol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2017. 07:46h

Trojkom Džona Vola 3,9 sekundi prije kraja, Vašington je savladao Boston 92:91 i izborio sedmi meč polufinala Istočne konferencije protiv Seltiksa.

“Dva puta sam bio u ovoj poziciji. Moj posao je da kontrolišem utakmicu koliko god mogu, da budem vođa ovog tima. Da dovedem svoje saigrače u pravu poziciju, da imamo pravu energiju i da nam je svima jasno da je cijela sezona u pitanju”, istakao je Vol.

“Za ovo živim. Ne bih tražio ništa više”, dodao je Vol na pitanje šta misli o činjenici da će sve biti odlučeno u majstorici.

Seltiksi imaju mnogo razloga da žale za propuštenom šansom da već u prijestonici Sjedinjenih Američkih Država završe seriju.

Na 75 sekundi do kraja imali su napad i pet poena prednosti (87:82), ali je Ajzea Tomas onda izgubio loptu, a Bredli Bil pogodio za tri. Uslijedila su dva pogotka Vola sa linije za slobodna bacanj za izjednačenje, odnosno pogoci Ejverija Bredlija i Bila prije poteza meča u režiji prve zvijezde domaćih.

Bil je bio najefikasniji kod Vizardsa sa 33 poena, dok je Vol ubacio 26 poena i uhvatio osam lopti.

Istakli su se još Markif Moris sa 16 poena i 11 skokova, odnosno Marćin Gortat sa 13 skokova i četiri poena.

Kod gostiju su Ajzea Tomas i Ejveri Bredli zabilježili po 27 poena, Al Horford dodao je 20 uz šest skokova, a Džea Krauder imao je 10 poena, osam uhvaćenih lopti i sedam skokova.

“Sada boli jer smo izgubili. Ali, ne treba da idemo pognute glave. Imamo nekoliko dana da smislimo šta treba da uradimo da bismo dobili sedmu utakmicu. Igra se u Bostonu, uopšte ne razmišljamo o bilo čemu osim o pobjedi”, istakao je Ajzea Tomas, na koga je išao posljednji napad Bostona, ali je promašio trojku, pošto su ga Vizardsi odlično zagradili.

Odlučujuća utakmica polufinala Istočne konferencije biće odigrana u noći između nedjelje i ponedjeljka u Masačusetsu, a pobjednik tog duela boriće se sa šampionima Klivlend Kavalirsima za veliko finale.

S druge strane, finale Zapadne konferencije startuje u nedjelju od 21.30 – kada će Golden Stejt dočekati San Antonio.

Bonus video: