Moćni Golden Stejt dominantno do finala Zapada

"Voriorsi" su u četvrtoj utakmici, odigranoj protekle noći u Solt Lejk Sitiju, ponovo demonstrirali razliku u klasi i savladali Jutu sa ubjedljivih 121:95.
0 komentar(a)
Kari, Foto: Beta-AP
Kari, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.05.2017. 07:32h

Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, četvrtom vezanom pobjedom nad Jutom u polufinalnoj seriji (4:0), a osmom uzastopnom u plej-ofu.

"Voriorsi" su u četvrtoj utakmici, odigranoj protekle noći u Solt Lejk Sitiju, ponovo demonstrirali razliku u klasi i slavili sa ubjedljivih 121:95.

Ka Karija i drugove, ovo je treće uzastopno finale Zapadne konferencije, a pomjeren je i jedan klupski rekord - prvi put u istoriji, ekipa iz Kalifornije plasirala se u finale konferencije sa osam pobjeda u plej-ofu, bez poraza (prije Jute, sa 4:0 nastardao je Portland).

Aktuelni šampioni Zapada u finalu konferencije igraće protiv pobjednika duela Hjuston - San Antonio. Tamo se pobjednik još ne nazire - trenutni rezultat u seriji je 2:2.

Na drugoj strani, na Istoku, i Klivlend se plasirao u finale sa osam pobjeda, bez ijednog poraza, pa je ovo prvi slučaj od 1984. godine, otkada se plej-of igra u ovom formatu, da se dva tima sa po dvije serije od po 4:0 plasiraju u finale.

Goldent Stejt i Klevlend sastali se se prethodne dvije sezone u velikom finalu NBA lige, da li će se sudariti ponovo? Sve su prilike da hoće.

Stef Kari je predvodio Golden Stejt do pobjede sa 30 poena, a pored njega još četvorica košarkaša su imala dvocifren učinak. Klej Tompson je ubacio 21, Kevin Djurent 18, a Džaval Mekgi 12 poena. Drajmond Grin je upisao treći "tripl-dabl" u plej-ofu u karijeri, pošto je meč završio sa 17 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

"Stvari idu dobro, mi igramo dobro. Imali smo priliku da završimo posao u ovoj utakmici i iskoristili smo je... Imamo mnogo talenta. Nikada ne znamo ko će biti najbolji te večeri", rekao je Kari nakon meča.

U ekipi Jute najbolji je bio Gordon Hejvord sa 25 poena, dok je Šelvin Mek ubacio 18.

Golden Stejt je poslije prve četvrtine duela imao čak 24 ponea prednosti (39:15) i praktično je već tada prelomio meč. Juta je u trećoj četvrtini uspjela da smanji zaostatak na ispod deset poena, ali je u posljednjoj razlika opet porasla do nedostižnih 25.

Bonus video: