Seniori iz petog šešira čekaju rivale

Kako je određeno procedurom žrijeba, Crna Gora će u grupi dobiti po jednog rivala iz prvog, četvrtog, kao i iz osmog gdje će učesnike odrediti dodatne kvalifikacije
0 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG.ME
Košarkaši Crne Gore, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 06.05.2017. 14:26h

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore iz petog šešira čeka sjutrašnji žrijeb za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Kini.

Pored "crvenih", u petom šeširu su još Njemačka, Belgija i Poljska.

Nosioci žrijeba, ekipe iz prvog šešira, su Srbija, Španija, Francuska i Litvanija.

Kako je određeno procedurom žrijeba, Crna Gora će u grupi dobiti po jednog rivala iz prvog, četvrtog (Rusija, Slovenija, Mađarska, Gruzija), kao i iz osmog gdje će učesnike odrediti dodatne kvalifikacije.

Sjutrašnjim žrijebom (14 sati po srednjeevropskom vremenu) u Gvangžuu će biti određeni sastavi osam kvalifikacionih grupa (svaka će imati četiri selekcije) za evropske kvalifikacije za SP.

U kvalifikacijama će ukupno učestvovati 80 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri regionalne grupe: Evropa, Afrika, Amerika i Azija sa Okeanijom.

U Evropskim kvalifikacijama nastupiće 32 selekcije, od kojih će se 12 plasirati na Svjetsko prvenstvo, a ukupan broj reprezentacija na SP, prvi put, biće 32

Poslije prve runde, 24 evropske ekipe plasiraće se u drugu rundu, gdje će se oformiti nove četiri grupe po šest ekipa.

Najbolje tri iz svake plasiraće se na Svjetsko prvenstvo.

Period kvalifikacija biće od novembra 2017. do februara 2019. godine.

Svjetsko prvenstvo u Kini biće održano od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine.

Bonus video: