Klivlend na korak od finala Istoka, San Antonio preokrenuo u seriji

0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.05.2017. 07:38h

Klivlend je na korak od finala Istočne konferencije (u kome će ih čekati Boston ili Vašington) jer je u noći između petka i subote pobijedio Toronto 115:94, i poveo 3:0 u seriji.

Najbolji u šampionskom timu u Er Kanada bio je još jednom Lebron Džejms koji je zabilježio 35 poena, od čega 13 na početku treće četvrtine, te osam skokova i sedam asistencija.

Kajri Irving i Kevin Lav su dodali po 16 poena za Klivlend, s tim što je Lav uhvatio i 13 lopti, a Irving je imao pet skokova i četiri asistencije.

Doprinos igri Kavsa imao je i Kajl Korver, koji ni sa 36 godina ne prestaje da pokazuje zašto je jedan od najboljih šutera u NBA - pogodio je četiri od šest trojki i imao 14 poena.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Demar Derozan sa 37 poena, pratio ga je Jonas Valančijunas sa 19 poena i osam skokova, dok su Pauel i Ibaka imali 13 odnosno 12 poena.

Sljedeća utakmica dvije ekipe u kojoj Klivlend traži prolaz u finale Istoka, igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka, takođe u Er Kanada centru.

San Antonio je preokrenuo u seriji na 2-1 protiv Hjustona pobjedom od 103:92.

Najveći doprinos tome dali su Lamarkus Oldridž i Kavaj Lenard. Oldridž se poslije prve dvije utakmice u kojima je dao svega 19 poena "probudio" i sa 26 koševa, sedam skokova i dvije asistencije trasirao put ekipi Grega Popoviča do pobjede. On je u posljednjoj četvrtini sa 9 koševa pomogao svom timu da se rezultatski odvoji.

Međutim, da nije bilo dvije trojke Denija Grina u posljednjim minutima utakmice, ishod je možda mogao biti i drugačiji. Grin je sa dao 11 poena, Peti Mils 15, a Pau Gasol 12 uz devet skokova. Kavaj Lenard je kao i Oldridž imao 26 poena, ali i 10 skokova i sedam asistencija.

U Hjustonu je najviše poentirao Džejms Harden, ali je njegovih 43 poena bilo nedovoljno domaćem timu. Harden je imao i pet asistencija i dva skoka. Trevor Ariza je dodao 17 poena, a Klint Kapela 12 poena, dok su ostali bili jednocifreni. Treba napomenuti da je Kapela imao i 16 skokova.

San Antonio je u ovoj utakmici igrao bez Tonija Parkera koji se povrijedio u posljednjoj četvrtini druge utakmice (operisan je u petak, za njega je sezona završena). To je prvi put da tim igra utakmicu bez Francuza u plejofu posle 221 utakmice u kojima je igrao.

Sparsi u nedjelju uveče traže novi brejk i priliku da kod kuće završe posao i prođu u finale Zapada.

Bonus video: