Red Bull-ov turnir "3 na 3" u Podgorici, pobjednik ide u Vašington

Na turniru u Podgorici nastupiće 16 ekipa koje se prve prijave (na sajtu redbull.rs), a svaka ekipa ima pravo na po četiri igrača.
0 komentar(a)
Basket 3 na 3, Foto: Red Bull Content Pool
Basket 3 na 3, Foto: Red Bull Content Pool
Ažurirano: 04.05.2017. 18:33h

Na kultnom terenu u Njegoševom parku u Podgorici, 20. maja sa početkom u devet časova, održaće se Red Bull Reign basket turnir “3 na 3“, saopštio je organizator.

Pobjednička ekipa predstavljaće Crnu Goru 15. septembra na završnom turniru u Vašingtonu.

“Turnir pod nazivom “Red Bull vladavina”, predstavlja takmičenje koje pravom, uličnom basketu vraća stari sjaj. Vjerovatno ne postoji nijedan čovjek na planeti koji je narandžastu loptu uzeo u ruke, a da se u startu nije oprobao u basketu “3 na 3”. Ovaj turnir je, međutim, u propozicijama otišao korak dalje - u grupnoj fazi takmičenja cilj je postići što više poena, jer će se ekipe u toj fazi rangirati upravo po broju koševa, bez obzira na broj pobjeda ili poraza. Na taj način daje se prednost ljepoti igre, ofanzivi, a o zanimljivosti turnira dovoljno govori podatak da je NBA zvjezda Entoni Dejvis u prethodne dve godine prisustvovao finalnim turnirima u Americi. Tek nakon grupne faze, igraće se nokaut sistem kojim će se dobiti pobjednk i ujedno predstavnik Crne Gore na velikom finalu u Sjedinjenim Američkim Državama”, navodi se u saopštenju.

Na turniru u Podgorici nastupiće 16 ekipa koje se prve prijave (na sajtu redbull.rs), a svaka ekipa ima pravo na po četiri igrača.

Osim pobjednika turnira u Crnoj Gori, u Vašingtonu će nastupiti i predstavnici zemlje domaćina SAD, zatim Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libanona, Srbije, Australije, Kuvajta.

Bonus video: