Uz navijače do majstorice u Podgorici

Nakon brojnih polemika o suđenju, domaći očekuju drugačiju utakmicu u Baru, ali i bitno drugačiji sudijski kriterijum
59 pregleda 2 komentar(a)
KK Budućnost Voli - KK Mornar, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli - KK Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2017. 09:44h

Već su ove sezone košarkaši Mornara igrali u sjajnom ambijentu svog doma i podrška je gotovo uvijek bila na visini očekivanja.

Ali vjerovatno kao nikada do sada, "Topolica" će biti pretijesna za sve one koji će željeti da isprate naredni meč svojih ljubimaca Jer, odigrali su domaći već nekoliko duela ove godine koji su izazvali veliko interesovanje, ali je opšti utisak da će četvrti meč finalne serije plej-ofa biti priča za sebe.

Računica je jasna, ekipa Đorđija Pavićevića mora odbraniti domaći parket, prolongirati odluku o šampionu države i izboriti majstoricu u Podgorici.

Nakon brojnih polemika o suđenju, domaći očekuju drugačiju utakmicu u Baru, ali i bitno drugačiji sudijski kriterijum.

"Nikada mi se u dosadašnjoj karijeri nije dogodilo da za tri minuta provedena u igri dobijem četiri lične greške, od toga i jednu tehničku. Smatram da sudijski kriterijum nije bio dobar, i da su česta "sjeckanja igre" uticala na konačan rasplet i epilog. Ipak, moram reći da u trećem duelu nismo odigrali kako znamo, a recept za produžetak serije leži u našoj agresivnoj igri. Moramo odigrati sličnu utakmicu kao prvu u Baru. Ćvrstinom u odbrani Budućnost moramo svesti na što manji broj poena. I vjerujem da to možemo. Sve će biti lakše uz sjajnu podršku sa tribina", rekao je Balša Radunović.

Na izjavu najiskusnijeg košarkaša Mornara nadovezao se i Marko Ćalić:

"Pretrpio sam dosta udaraca u obje ruke, a nijedan mi faul nije sviran. Sa druge strane, svaki naš kontakt je sankcionisan. Međutim, i taj meč je sada za nama. Imamo veliki motiv i želju da trijumfujemo pred domaćim navijačima i izborimo majstoricu, koja se nikada nije igrala u doigravanju za prvaka Crne Gore", zaključio je Ćalić.

A trener Barana Đorđije Pavićević tražio je mir za svoje igrače pred veoma važan meč.

"Sve što se dešavalo u Podgorici već je zaboravljeno. Ono što je dobro je to da smo imali jedan dan više za pripremu utakmice. Moramo biti fokusirani na ono što nas čeka, u atmosferi u kojoj će sva mjesta u našoj „Topolici” biti ispunjena i gdje očekujemo oko 3.500 navijača. Vjerujem da svi ljubitelji ove magične igre u Crnoj Gori, zbog same popularizacije ovog sporta, žele da se igra i peta utakmica". Ako Budućnost bude bolja, prvi ću prići kolegi Đaletiću i pružiti ruku", rekao je trener Mornara.

Meč u Baru počinje u 20 časova.

Bonus video: