Pavićević kažnjen novčano zbog kritika na račun sudije

Meč u "Morači" će se pamtiti po ogromnom broju faulova (64), a kriterijum suđenja je najviše iznervirao Đorđija Pavićevića, koji je šest minuta prije kraja isključen zbog druge tehničke greške.
11 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Đorđije Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2017. 11:31h

Zbog "javnih nesportsih kritika" na račun dvojice od trojice sudija trećeg meča finala plej-ofa Erste lige između Budućnost Volija i Mornara, trener barskog kluba Đorđije Pavićević je kažnjen novčanom kaznon od 500 eura, odlučio je komesar lige Miomir Mugoša.

Meč u "Morači" će se pamtiti po ogromnom broju faulova (64), a kriterijum suđenja je najviše iznervirao Đorđija Pavićevića, koji je šest minuta prije kraja isključen zbog druge tehničke greške.

Njegovom timu dosuđeno 12 ličnih (38 prema 26) i dvije tehničke greške više u odnosu na protivnika (3-1).

„Žao mi je što sam dozvolio sebi da me sudije Vojinović i Koljenšić isključe. Nisu kadri za ovakva finala, bilo je preko 60 faulova i gotovo 80 slobodnih bacanja. „Čestitao bih Budućnosti, ali je suđenje bilo sporno, pogotovo u prvom i početkom drugog poluvremena. Nije im ovo prvi put da kvare finale, to su uradili i prošle sezone i nije dobro da ovakve sudije sude finale”, kazao je Pavićević nakon trećeg meča zbog čega je kažnjen, a moraće da plati i još 150 eura, 50 za prvu, a 100 za drugu tehničku grešku na meču.

Zbog tehničkih greški na tom meču, sa po 50 eura su kažnjeni i Bojan Subotić (Budućnost) i Balša Radunović (Mornar).

Budućnost Voli vodi 2:1 u finalnoj seriji, a četvrti meč je na programu u nedjelju u barskoj "Topolici" od 20 sati.

„Zbog ovoga će tenzija pred četvrti meč biti podignuta na visoki nivo, a mi ćemo se potruditi da dođemo do pete utakmice, jer to crnogorska košarka ove sezone zaslužuje”, dodao je u četvrtak veče Pavićević.

Podgorički i barski tim bili su ove sezone rivali i u finalu Kupa Crne Gore, u kojem je Budućnost bila uspješnija.

Budućnost Voli bori se za 11 uzastopnu, ukupno 14. titulu prvaka.

Podgorički tim je, osim posljednjih deset titula prvaka Crne Gore, tri puta uzastopno bio šampion tadašnje SR Jugoslavije 1999, 2000. i 2001. godine.

Mornar igra za prvu titulu prvaka u klupskoj istoriji.

Bio je još dva puta finalista, 2011. i 2016. godine, ali je poražen od Budućnosti.

Bonus video: