Real zakucao Darušafaku i kupio treću kartu za Istanbul, Olimpijakos izvukao majstoricu

Košarkaši Reala plasirali se na završni turnir Evrolige pobijedivši u Istanbulu Darušafaku u četvrtom meču četvrtfinalne serije 89:78. U najvećem gradu Turske, Olimpijakos je savladao Efes 74:62 , izjednačio rezultat na 2:2 i obezbjedio majstoricu na svom parketu.
0 komentar(a)
Real Darušafaka, Foto: Euroleague
Real Darušafaka, Foto: Euroleague
Ažurirano: 28.04.2017. 20:19h

U Istanbulu, Real je osigurao kartu za – Istanbul.

„Kraljevski klub“ se pridružio CSKA i Fenerbahčeu i postao treći tim koji je obezbjedio mjesto na završnom turniru Evrolige.

U četvrtom meču četvrtfinalne serije, Madriđani su kao gosti pobijedili Darušafaku 89:78 i rezultatom 3:1 prošli među četiri najbolje ekipe.

Ključ za trijumf Reala bila je serija 10:0 između 13. i 17. minuta, kojom su stekli 8 poena viška – 36:28.

Domaćin je sredinom trećeg perioda prišao na tri poena zaostatka, ali više od toga nije mogao – najbolji tim regularnog dijela sezone je bio prejak, osiguravši trijumf već u 30. minutu (72:58).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Serhio Ljulj sa 17, Trej Tompkins i Entoni Rendolf sa po 15 poena. Dvocifreni broj uknjižili su i Džejsi Kerol (12) i Luka Dončić (11).

Real je osvojio rekordnih devet titula evropskog šampiona, a posljednji put našao se na tronu prije dvije godine u Madridu.

Posljednji član najboljeg kvarteta znaće se nakon majstorice.

Olimpijakos se u posljednji čas izvukao, i pobjedom nad Efesom 74:62 u Istanbulu izjednačio rezultat u seriji (2:2), koja se seli u Atinu.

Nakon 13. minuta na semaforu je stajalo 29:16 za domaće.

Grčki šampion je prišao do poluvremena (35:38), da bi u nastavku očitao lekciju "pivarima" i četiri minuta prije kraja riješio pitanje pobjednika (68:57).

Kada je to bilo potrebno odgovornost je preuzeo Vasilis Spanulis, sa 18 poena najefikasniji akter duela.

Majstorica se igra 2. maja u Atini.

Bonus video: