Mitrović bez finala, Banvit igra za titulu

Monako je posljednju šansu imao u završnom minutu, kada je koš i dodatno bacanje pogodio Džamal Šuler za 77:74, ali je 41 sekundu prije kraja trojku pogodio Furkan Korkmaz
0 komentar(a)
Džordan Tiodor, Foto: Www.basketballcl.com
Džordan Tiodor, Foto: Www.basketballcl.com
Ažurirano: 28.04.2017. 18:30h

Prvi finalista prvog izdanja FIBA Lige šampiona je Banvit. Turski tim je u premijernom meču fajnl-fora na Kanarskim ostrvima sa 83:74 savladao Monako, na čijoj klupi sjedi Podgoričanin Zvezdan Mitrović.

Lider francuskog šampionata i osvajač Liders kupa je vodio od starta, nekoliko puta imao i dvocifrenu prednost (jednom plus 13), ali je ekipa koja je ove sezone osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji, Kup Turske, preokrenula u finišu 3. četvrtine na 55:53.

Monako je posljednji put izjednačio četiri minuta prije kraja, kada je bivši plejmejker Budućnost Di Bost pogodio jedno od dva bacanja za 69:69.

Ali, ekipa iz Bandirme je u finišu bila bolja u odbrani, koncentrisanija u napadu i stigla do finala.

Monako je posljednju šansu imao u završnom minutu, kada je koš i dodatno bacanje pogodio Džamal Šuler za 77:74, ali je 41 sekundu prije kraja svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja u odlučujućem kvartalu pogodio budući NBA igrač, 19-godišnji Furkan Korkmaz, i otklonio sve dileme.

U pobjedničkom timu je najbolji bio sjajni plejmejker Džordan Tiodor sa 21 poenom i 11 asistencija, Gediminas Orelik je dao 16, a Korkmaz 13.

U Mitrovićevoj četi je odskočio Šuler sa 20 koševa, a dvocifreni su bili još samo Jakuba Uatara (11) i Bost (10). Podbacio je ove sezone odlični reprezentativac BiH Zek Rajt, koji je ubacio sedam poena, uz šut iz igre 12-3.

U drugom polufinalu od 21 čas igraju domaći Iberostar Tenerife i Venecija.

Bonus video: